Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie

Winkelmand 0 item

Isolatie

  • Slider_Isolatie960x370px

    Isolatie


Eigenschappen van isolatie

Isolatie heeft de bijzondere eigenschap om warmte of kou tegen te houden, maar ook om geluid te dempen. Een van de voornaamste voordelen van isolatie is dat het wooncomfort van de gebruiker wordt vergroot. Maar daar blijft het niet bij: door het beperken van warmteverlies bespaar je ook op de energiekosten en stijgt de waarde van het huis, doordat het voldoet aan de eisen in de woningmarkt.


De afgelopen jaren is het verantwoord omgaan met energie een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks bestaan geworden. De eisen zijn veranderd sinds de maatschappij zich er steeds meer van bewust is geworden dat duurzaam bouwen zichzelf terugbetaalt in het woon- en werkplezier, maar óók in de portemonnee. Het isoleren van gebouwen heeft ook een grote meerwaarde als het gaat om het verminderen van de CO²-uitstoot, wat weer gunstig is voor het milieu.

Isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal is gemakkelijk te verwerken, omdat het licht van gewicht is. Het is belangrijk dat de naden goed op elkaar aansluiten om zo een koudebrug te voorkomen. Als het isolatiemateriaal goed verwerkt is, zal het niet verschuiven of verzakken. Hierdoor behoud je over de jaren een hoogwaardige isolatiekwaliteit.

Er zijn verschillende vormen van isolatiemateriaal:

  • Meerlaagse isolatiefolie
  • Glaswol
  • Steenwol
  • XPS-EPS-PUR-PIR

Toepassing van isolatie

Het wordt in ieder deel van een gebouw geplaatst waar sprake kan zijn van een koudebrug. Dit kan een dak, muur, vloer of kelder zijn. Afhankelijk of er al isolatie aanwezig is, is het goed om te weten welke isolatiemaatregelen nodig zijn. Bij bestaande gebouwen kun je kiezen voor spouwmuurisolatie, isolatieplaten aan de binnenzijde of het volledig isoleren van de buitenmuur.

Content-Acties

Elke maand vind je hier de beste aanbiedingen. Bekijk ze snel en bestel online.
Spots_hoe_KP_205x150px

Volg de laatste trends op het gebied van renovatie en bouw op de voet.

Blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen en het laatste nieuws van Bouwcenter.