Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie

Winkelmand 0 item

Kranen


Kranen bij Bouwcenter

Bij Bouwcenter kennen we verschillende typen kranen. Voor iedere woon- en/of leefruimte bieden we een ander type kraan aan. Een wastafelkraan is qua design en gebruiksgemak weer anders dan een badkamer- of fonteinkraan. Wij kennen vier typen kranen: keukenkranen, wastafelkranen, douchekranen en badkranen.

Keukenkraan als blikvanger

Een design keukenkraan is een echte blikvanger in je keuken. De naam zegt het al, een keukenkraan plaats je in de keuken. Keukenkranen zijn er in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van de spoelbak koop je een kraan met een hoge of een lage uitloop. De sfeer in de keuken en het type spoelbak bepalen uiteindelijk welke kraan er bij jou past.

Wastafelkraan

Wat is een wastafel zonder wastafelkraan? Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De juiste wastafelkraan bepaalt mede de sfeer van een badkamer of keuken. Bij het kiezen van een wastafelkraan is bedieningsgemak één van de belangrijkste zaken als het gaat om de keuze voor een kraan.

Bij Bouwcenter weten wij dat kwaliteit centraal staat, daarom verkopen wij alleen kranen van topkwaliteit, deze wastafelkranen zijn niet alleen gebruiksvriendelijk, maar hebben door de afwerking ook een lange levensduur. Bouwcenter denkt aan het milieu, daarom hebben al onze kranen het ECO-label, zijn waterbesparend en dus beter voor het milieu.

Wij gebruiken allemaal een wastafel in ons dagelijks leven. De wastafel wordt gebruikt om handen te wassen, tanden te poetsen en om te scheren; de wastafelkraan wordt iedere dag gebruikt en is hiermee een belangrijk onderdeel in een badkamer.


Wastafelkraan

Wanneer je een badkamer binnenkomt valt je oog al snel op de wastafel en de wastafelkraan. Ze bepalen voor een groot deel de sfeer van de badkamer. In de badkamer is een wastafelkraan onmisbaar. We gebruiken de wastafel om ons op te frissen en deze wordt daarom dagelijks gebruikt. In de badkamer monteer je een wastafelkraan. Ook hier heb je weer diverse designs waarbij je moet letten op de hoogte van de uitloop. Wastafelkranen zijn over het algemeen klein van formaat en geschikt voor badkamer en toilet.

Douchekranen

Bij een douchekraan speelt het design van de kraan een grote rol. De keuze bestaat uit een douchemengkraan met twee knopen, een thermostatische douchemengkraan of een gehele doucheset. Bij het kiezen van een kraan/doucheset kan het helpen duidelijk te hebben of je het belangrijk vind dat de kraan automatisch op de juiste temperatuur staat of dat je liever zelf de hoeveelheid warm en koud water bepaalt. Ondanks dat een kraan er mooi uit kan zien, kan het lastig zijn te bepalen of deze kraan echt bij jou past. Twijfel je, kom dan gewoon even langs in een van onze showrooms.

De keuze voor de juiste kraan

Het kiezen van de juiste kraan hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het kan door de ruime keuze soms lastig zijn te bepalen of een kraan past bij de sfeer die jij graag wilt uitstralen. Daarom hebben we het wat makkelijker gemaakt voor je en kan je in alle rust een kraan bekijken in een van onze showrooms.

Bij het kiezen van een kraan spelen een aantal aspecten een rol, zo is de kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en de prijs van een kraan van belang. Voor de meesten geldt dat een keukenkraan vooral eenvoudig moet zijn in het gebruiksgemak. Onze specialisten begrijpen dat het kiezen van een kraan soms wat voeten in aarde heeft, daarom staan wij altijd voor je klaar om te helpen bij de keuze van een kraan. Zo ben jij ervan verzekerd dat je de juiste kraan aanschaft voor jouw project.

Een wastafelkraan kopen bij Bouwcenter

Ben je op zoek naar een nieuwe wastafelkraan? Dan ben je bij Bouwcenter aan het juiste adres. Bij de keuze van een wastafelkraan moet je rekening houden met een aantal zaken. Zo is de hoogte van de wastafel van belang. Bij een verzonken wasbak is een kraan met lage uitloop voldoende. Wanneer de wastafel op een badkamermeubel staat dan is het verstandiger om te kiezen voor een wastafelkraan met een hoge uitloop. Een kraan met een hoge uitloop heeft extra lengte, hierdoor komt het water niet tegen de rand aan.

Verschillende typen wastafelkranen bij Bouwcenter

Wij kennen drie typen wastafelkranen: een wastafelkraan met hendel, draaiknop of bewegingssensor. De klassieke wastafelkraan met draaiknop is een wat ouder design, maar is nog erg populair. De klassieke wastafelkraan heeft twee grepen zodat je warm en koud water apart kan reguleren. Het model met de hendel is de opvolger van de klassieke kraan. Door de hendel naar links of rechts te verplaatsen verstel je de temperatuur van het water. De wastafelkraan met bewegingssensor is een waterbesparende kraan. De bewegingssensor detecteert wanneer je jouw handen voor de kraan houdt en schakelt automatisch uit. Door de kwalitatieve afwerking van onze kranen zijn ze goed en eenvoudig schoon te maken.