Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie

Winkelmand 0 item

Vloertegels


Vloertegels bij Bouwcenter

Bij Bouwcenter tref je een enorme collectie vloertegels aan. Voor ieder doeleinde vind je bij Bouwcenter de tegel die bij jou past. De tegels zijn te koop in allerlei formaten en kleuren. Ben je op zoek naar een tegel met een houtmotief of ben je op zoek naar een klassieke tegel? Van landelijk tot modern; bij Bouwcenter vind je het allemaal!

Gebruik van de vloertegel

Het grote voordeel van de vloertegel is dat deze ook te gebruiken is als wandtegel. De laatste jaren is het gebruik van de vloertegel op de wand enorm toegenomen. Dé trend van de laatste jaren is dat de vloertegel zowel op de vloer als tegen de wand gebruikt wordt. Dit geeft de ruimte een stijlvolle uitstraling.

Wanneer je een vloertegel als wandtegel gebruikt, geeft dit de ruimte een strakke look. Je moet er wel rekening mee houden dat de tegels vaak wat dikker zijn, waardoor je sterker verwerkingsmateriaal nodig hebt. Zo heb je waarschijnlijk een andere lijm nodig.

Naast bijzonder sfeervol zijn vloertegels ook erg praktisch. Met een vloertegel geef je iedere ruimte een uniek karakter.


Voordelen van een vloertegel:

  • Kras- en slijtvast;
  • Met antisliplaag;
  • Breukvast;
  • Gemaakt van dikker materiaal;
  • Veilig;
  • Zowel in de zomer als de winter comfortabel (bij gebruik van vloerverwarming);
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Duurzaam.

Waarom kiezen voor vloertegels

Een vloertegel maakt een huis leefbaar. In de zomer is het heerlijk koel en draagt het bij aan de regulering in de ruimte. In de winter hoeft de vloer door het gebruik van vloerverwarming niet koud aan te voelen. Steen is bij uitstek de perfecte geleider van warmte. Door de stenen tegelvloer verspreidt de warmte zich gelijkmatig, waardoor de ruimte comfortabeler en aangenamer aanvoelt. Een tegelvloer gaat ontzettend lang mee, het slijt amper en is vaak tijdloos. Dit maakt dat de tegelvloer niet alleen duurzaam is door de lange levensduur, maar ook nog eens enorm onderhoudsvriendelijk.