Bouwcenter Academy | Wet Kwaliteitsborging bij Concordia

Wat is Bouwcenter Academy?

Blijf je graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en oplossingen op het gebied van bouw en renovatie? Dan is Bouwcenter Academy echt iets voor jou!

Bouwcenter Academy staat voor vakmanschap, kennisoverdracht en bouwmeesterschap. Tijdens de cursussen van Bouwcenter Academy krijg je van specialisten uitleg over de nieuwste materialen en ontwikkelingen.

Kortom: praktische handvatten om bijvoorbeeld nog sneller, slimmer en voordeliger te kunnen klussen of om klussen binnen te halen. Klussen waar je je voor deze cursus niet aan waagde

Een cursusavond van Bouwcenter Academy is bovendien een mooie gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten met wie je kennis en ervaringen kunt uitwisselen. Uiteraard wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.

Bouwcenter Academy | Wet kwaliteitsborging

In 2023 geldt voor veel bouwprojecten dat deze vallen onder de Wet Kwaliteitsborging.

De toetsing van Bouw- en woningtoezicht op de handhaving van het Bouwbesluit (BB) zal hiermee vervallen en worden overgenomen door de commerciële partijen. De aannemer van een bouwwerk zal niet alleen aan bevoegde private ‘kwaliteitsborger’ inzichtelijk maken hoe hij voldoet aan alle aspecten van het bouwbesluit, ook zijn productaansprakelijkheid zal flink worden verruimd. Vanuit zijn toegenomen aansprakelijkheid zal de aannemer er dus veel aan gelegen zijn om zijn kwaliteitsborging ‘sluitend’ te organiseren. Hoe doe je dat? En wat als je als onderaannemer maar voor een deel van de bouw verantwoordelijk bent. Wat betekent de nieuwe wet dan voor je en waar moet je rekening mee houden of anders gaan doen? En hoe kunnen wij als bouwmaterialenhandel jou helpen?

Schrijf je nu in!

Er wordt gezorgd voor een warme hap, de data en tijden zijn te vinden onderaan het formulier.