Gevelisolatie huurwoningen Bergen op Zoom

Opdrachtgever Woningcorporatie Stadslander
Omvang Isolatie van 112 huurwoningen
Uitvoerdatum Medio 2018
Uitvoerder Geluk Groep
Bouwcenter Bouwcenter Esselink
Isolatiemateriaal YBS Insulation

Isolatie buitenschil huurwoningen

Geluk Groep renoveerde, via het samenwerkingsverband Induco, in opdracht van woningcorporatie Stadlander 112 huurwoningen in Bergen op Zoom. De panden zijn getransformeerd naar de huidige eisen en wensen op het gebied van energiezuinig wonen. De schil van de woning is compleet aangepakt, waarbij het dak, de vloer en gevel is geïsoleerd. De borstweringpanelen tussen begane grond en verdieping zijn afgewerkt met steenstips. Voor de gevelisolatie ter hoogte van de borstweringpanelen werd er gekozen voor SuperQuilt van YBS Insulation: een dunne meerlaagse isolatiefolie.  

Uitdagingen op isolatievlak

Het bouwbedrijf liep tegen een aantal zaken aan op het gebied van isolatie. Bouwcenter Esselink bleek de juiste partner in deze. ‘We hadden ter plaatse van de borstweringen niet al te veel ruimte over. Nogal een uitdaging om dit goed te isoleren met de juiste Rc-waardes. Bouwcenter Esselink adviseerde ons SuperQuilt, aldus directeur Evert-Jan Geluk. ‘Geluk Groep benaderde ons voor steenstrips én isolatiemateriaal voor een slanke gevelconstructie. Dan denk ik al direct aan SuperQuilt van YBS Insulation. Eén plus één is twee. Met dit materiaal isoleer je op een slanke manier én voldoe je aan de strenge regelgeving van het Bouwbesluit’, volgens Martijn Goedegebuur, vertegenwoordiger bij Bouwcenter Esselink. Evert-Jan beaamt dit. ‘Dun isoleren met een hoge Rc-waarde, dát is bijna niet mogelijk met andere isolatiematerialen. Helemaal omdat we maar een beperkte opbouw ruimte hadden.’

Ervaringen met YBS Insulation

Hoewel het bouwbedrijf SuperQuilt nog niet kende, zijn zij onder de indruk van het materiaal. ‘Jazeker, deze folie sloot het best aan bij dit project qua isolatiewaarde en technische toepassing. Sterker, na dit project hebben we het óók ingezet bij een andere renovatieopdracht in Zeeland: dakisolatie van 22 woningen in de huursector.’ Ook Bouwcenter Esselink is zeer tevreden over het meerlaagse materiaal. ‘Ik raad SuperQuilt van YBS Insulation regelmatig aan. Helemaal als er specifieke eisen zijn op het gebied van slanke detaillering. Met de huidige wensen en eisen op het gebied van isolatie is dit al snel een interessante toepassing’, aldus Martijn. 

Terug naar nieuws-items