Aantal failliete bouwbedrijven toegenomen

11-sep-2018

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw iets toegenomen dit jaar. Ook in de bouwsector is dit het geval, volgens uitgebrachte cijfers van het Centraal Bureau Statistiek (CBS). In augustus 2018 zijn er 6 bedrijven meer over de kop gegaan dan in juli. De trend is al een jaar redelijk vlak. De meeste faillissementen vielen in de handel, namelijk 51.

Vlakke trend

Dalingen en stijgingen van het aantal faillissementen kunnen elkaar snel opvolgen. In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen. Na 2013 is er sprake van een dalende trend. In augustus 2017 bereikte het aantal faillissementen het laagste punt sinds 2001. De trend is daarna nagenoeg vlak.

Handel meeste faillissementen

Dat de handel de meeste faillissementen telt is niet gek. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in augustus de meeste faillissementen uitgesproken in de bedrijfstak vervoer en opslag. In de bouw gingen er vorig jaar augustus nog 25 ondernemingen kopje onder. Sinds juni ligt het aantal faillissementen maandelijks hoger dan in dezelfde maand van vorig jaar. In totaal zijn er dit jaar 194 bouwers failliet gegaan, dat is 17 procent minder dan in dezelfde periode van dit jaar.  

Wil je meer weten? Bekijk dan deze pagina van het CBS.

Terug naar nieuws-items