BAM gaat hoofdkantoor bank in Kiel bouwen

23-jul-2018

Investitionsbank Schleswig-Holstein (IB.SH) heeft BAM Deutschland, het Duitse utiliteitsbedrijf van Koninklijke BAM Groep nv en dochteronderneming van BAM Immobilien-Dienstleistungen, opdracht gegeven voor de realisatie van hun hoofdkantoor in Kiel. De contractsom bedraagt ruim €90 miljoen.

Samenbrengen medewerkers

IB.SH geeft met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor invulling aan de wens om alle medewerkers die nu – als gevolg van sterke groei in de afgelopen jaren – verspreid over tien locaties in Kiel werken, samen te brengen.

Architectenbureau Heinle Wischer und Partner

Het nieuwe IB.SH kantoor is ontworpen door het Berlijnse architectenbureau Heinle Wischer und Partner. Het gebouw ligt aan de oever van het Kieler Fjord, ook wel bekend als Hörn. Twee gebouwen van vijf verdiepingen bieden kantoorruimte aan 650 medewerkers en zijn op de derde verdieping verbonden door een glazen loopbrug die over de straat Zur Helling voert.

Voorzieningen

Het kantoor is voorzien van een openbaar café op de begane grond aan de Fjord zijde. De ondergrondse parkeergarage biedt plaats aan 200 auto’s en op de begane grond wordt een fietsenstalling gerealiseerd voor 200 fietsen. Voor de fietsen van bezoekers en cliënten komt er naast het pand een stallingsmogelijkheid.

Start bouw

De bouw gaat van start in de eerste helft van 2019. Naar verwachting is het project in de eerste helft van 2021 voltooid.

Terug naar nieuws-items