Bouwcenter Concordia neemt Eppinga Hout en Bouwmaterialen over

06-jan-2023

Concordia Holding N.V. heeft Eppinga Hout en Bouwmaterialen B.V. overgenomen. Door de overname zal Eppinga Hout en Bouwmaterialen onderdeel worden van Concordia Holding.

Eppinga Hout & Bouwmaterialen is al meer dan dertig jaar een begrip in Zuid Oost Friesland. Met een uitgebreid assortiment, een grote voorraad, een grote showroom, een eigen schaverij en eigen transport nemen ze een sterke positie in voor iedereen in de bouw. Met een uitgebreide webshop, www.eppinga.nl, wordt de particulier in geheel Nederland bediend.

Met de toevoeging van Bouwcenter Eppinga heeft Concordia straks 14 Bouwcentervestigingen in Noord-Nederland. Daarmee is Bouwcenter Concordia sterk vertegenwoordigd in hout en bouwmaterialen in de regio voor de bouwprofessional én zelfbouwer. Daarnaast vallen onder de Concordia Holding 2 Concordia Keuken & Bad vestigingen en 7 Primo Keukens vestigingen.

Deze overname is om meerdere redenen een logische stap voor Concordia. Eppinga is reeds aangesloten bij de Bouwcenter formule, de vestigingslocatie past perfect in het bestaande werkgebied en de vestiging biedt qua faciliteiten veel toegevoegde waarde.

Beide bedrijven zijn van oudsher familiebedrijven waardoor de bedrijfsculturen goed op elkaar aansluiten. Concordia kijkt er naar uit om Eppinga binnen de Concordia familie te verwelkomen.

In 2023 zal de aandacht liggen op het samenvoegen van de organisaties om zo van elkaars sterktes te kunnen profiteren. De klant zal dit vooral merken door het aanbod van een ruimer assortiment bouwmaterialen. Er liggen daarnaast kansen op het gebied van efficiënter leveren en het uitbreiden van aanvullende services.

Logo-Concordia.jpg

______________________________________________________________________

Noot voor de redactie

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Robert Brand, Algemeen Directeur Concordia Holding NV, via r.brand@bouwcenterconcordia.nl

 

Foto:Directies van Eppinga en Concordia zijn tot een overeenkomst gekomen. V.l.n.r.:  Luut de Boer, Haaye de Boer, Robert Brand, Jan Reuvekamp, Ronald Hoefman. Eigen foto