Bouwcenter lanceert magazine Cirkel

01-okt-2018

Duurzaam bouwen is een veel gehoord begrip. Helemaal nu alle nieuwbouwproductie in de woning- en utiliteitsbouw in 2020 energieneutraal moet zijn. Om bouwprofessionals hierop voor te bereiden, lanceert Bouwcenter het nieuwe duurzaamheidsmagazine Cirkel.

Over het magazine

Bouwcenter gelooft in de groei en toekomst van duurzaam bouwen. Toch is er nog veel onbekend binnen de branche. Wat betekent BREEAM of BENG bijvoorbeeld? Of wat komt er kijken bij Luchtdicht bouwen? Abstracte technische termen en afkortingen. Cirkel brengt hier met meerdere jaarlijkse nummers verandering in. Op een toegankelijke manier worden relevante onderwerpen aangesneden. Iedere editie behandelt een actueel thema binnen duurzaam bouwen. Cirkel bevat vaste rubrieken en komt tot stand in samenwerking met Duurzaam Gebouwd, hét landelijke integrale kennisplatform voor beslissers binnen de bouw- en vastgoedsector op het gebied van duurzaamheid.

De eerste editie

Luchtdicht bouwen. Wat betekent dit nou precies? Een belangrijk thema, helemaal omdat het dichten van luchtlekken een cruciale rol speelt binnen energiezuinig bouwen. Het eerste nummer bevat een verdiepend thema-artikel, geschreven door Duurzaam Gebouwd-expert Harm Valk. Hij legt uit hoe je energieneutraal ontwikkelt dankzij luchtdicht bouwen. Verder wordt er aandacht besteedt aan drie interessante duurzaamheidsprojecten, waaronder de bouw van 24 luchtdichte Nul op de Meter-woningen in Goes West. Daarnaast krijgt de lezer een kijkje in het distributiecentrum van supermarktketen Lidl: hét neusje van de zalm op duurzaamheidsvlak en leest hij alles over duurzame producten in de bouw. Arjan Ahout, directeur bij Bouwcenter Center en Bouwcenter Van Hoppe, is de hekkensluiter. Hij vertelt alles over duurzaam ondernemerschap.  

Terug naar nieuws-items

Downloaden

Bekijk nu de eerste editie van Cirkel!

Download Cirkel nu!