Bouwcenter RAB opent nieuwe vestiging Eemnes

09-jan-2018

Op dinsdag 2 januari 2018 heeft Bouwcenter RAB zijn deuren geopend van een nieuw pand aan de Walnootberg in Eemnes. Hiermee opent het Texelse familiebedrijf zijn achtste Bouwcentervestiging in Nederland. 

Gelegen plek

De vestiging ligt bewust op een strategische plek voor het transport van en naar de vestiging toe, de leveranciers en klanten. Het ligt direct aan de A27 en vlakbij de A6 en A1. De nieuwe Bouwcenter is van ‘’scratch’’ gebouwd en afgestemd op de wensen van de professional. De vestiging is ca 4.500 m2 groot en bestaat uit drie onderdelen.

Drie onderdelen

De nieuwe vestiging bestaat uit een drive-in met een vloeroppervlakte van 2.500 m2. Bouwprofessionals kunnen hier gemakkelijk hun busjes, auto’s en aanhangers inladen. De drive-in is niet alleen groot qua oppervlakte, maar is ook 8,5 meter hoog. Het is aangepast aan het assortiment: bouwhout, constructieve delen, chemische bouwproducten zoals tegellijm en egalines, stenen en dakpannen. Daarnaast omvat het assortiment los zand en steen, interessant voor bijvoorbeeld hoveniers. 

Bouwshop

Nadat de aannemer in het drive-in deel de bouwmaterialen heeft geladen, is de tweede stop de bouwshop, met een oppervlakte van 900m2. De drie meter hoge winkel heeft een industriële look met stalen stellingen, gevuld met een breed assortiment aan schroeven, kitten, tegellijm en werkkleding. Alles wat de professional nodig heeft, ligt in de winkel. Zelfs een kleedkamer waar de klant zijn werkkleding kan passen. In de bouwshop is ook de verfafdeling ondergebracht. Bouwcenter verkoopt Sikkens-verf die in alle kleurstellingen kan worden gemengd. Uiteraard ontbreekt de zagerij niet waar bestellingen worden voorbereid maar waar ook ter plekke kan worden gezaagd. 

Showroom

De vestiging heeft een showroom van 900 m2,  waar de klant terecht kan voor gevelstenen en dakpannen. Er zijn drie vrachtwagens beschikbaar, uitgerust met een kraan, om zware materialen vijftien meter vanaf de wagen te lossen. 

Openingstijden

De groothandel in bouwmaterialen is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07:00 – 17:00 uur en zaterdag van 08:00 – 12:00 uur.  

Terug naar nieuwsoverzicht