CAO Houthandel is rond

21-mrt-2018

Het duurde even, maar de nieuwe cao Houthandel is een feit. De looptijd is van 1 april 2017 tot en met 31 maart 2019. Na een moeizaam onderhandelingstraject werd op 10 januari 2018 een onderhandelingsresultaat bereikt.

Het overleg heeft vorig jaar een aantal maanden stilgelegen. De werkgevers wilden niet over een nieuwe cao praten vóórdat er cao-afspraken waren gemaakt met de werkgevers in de handel in bouwmaterialen (Hibin).

80% van de stemmen voor

FNV-leden hadden tot 5 februari om hun stem uit te brengen, vanuit FNV neutraal voorgelegd aan de leden. De cao-commissie gaf wel een positief advies. Uit de ledenraadpleging bleek dat 80% vóór stemde. Omdat de tekstuele uitwerking van het onderhandelingsresultaat op sommige onderdelen nog tot discussie leidde tussen de cao-partijen, was de cao nog niet een feit. Inmiddels is er overeenstemming over de cao-teksten.

Geen cao-boekje

Vanwege de beperkte omvang van de cao-afspraken wordt dit jaar, net als in 2014, géén cao-boekje gedrukt. Leden hebben wel een overzicht ontvangen met de gewijzigde cao-bepalingen ten opzichte van de cao 2015-2017. Met dit leaflet en het cao-boekje 2015-2017 zijn de volledige cao-afspraken beschikbaar. Meer weten? De vernieuwde cao is binnenkort in te zien via www.fnvbouw.nl/houthandel.

Terug naar nieuwsitems