Daas Baksteen overgenomen door Wienerberger

14-jun-2018

De Nederlandse baksteenfabrikant Daas Baksteen is verkocht aan het Oostenrijkse Wienerberger. Het Oostenrijkse bedrijf maakte zonder vermelding van financiële details bekend dat het Gelderse bedrijf akkoord is met de overname.

Daas Baksteen bestaat uit twee baksteenfabrieken in Winterswijk en Azewijn en is goed voor een jaaromzet van ca. 24 miljoen euro. Gezien de groei in de bouwsector; gaat de nieuwe eigenaar er vanuit dat 125 banen bij het bedrijf voorlopig behouden blijven.

Het DNA van Daas Baksteen

Het familiebedrijf produceert exclusieve, hoogwaardige keramische gevelstenen en straatstenen. Daarnaast heeft het bedrijf de afgelopen jaren innovatieve oplossingen voor gevelstenen, zoals de ClickBrick en ID Wall series, ontwikkeld als antwoord op de vraag naar snelle, gemakkelijke en duurzame bouwsystemen. De overname voegt keramische kennis en expertise samen. Hierdoor kan Wienerberger in een breder kader werken aan het vervaardigen van keramiek en het ondersteunen van opdrachtgevers op een eigentijdse manier.

Een sterke overname

Wienerberger is op het overnamepad en heeft dit jaar 200 miljoen vrijgemaakt voor de bedrijfsovernames. Volgens Heimo Scheuch, topman bij Daas Bakstenen, vormt het bedrijf een waardevolle aanvulling, wegens de sterke positie van het bedrijf op de Nederlandse markt voor gevelbaksteen en straatbaksteen. De Oostenrijkse onderneming is naar eigen zeggen ‘s werelds grootste bakstenenproducent en had in 2017 een omzet van ruim 1,3 miljard euro. Het bedrijf is al actief op de Nederlandse markt, waar het ca. 840 mensen in dienst heeft.

Terug naar nieuws-items