Dag van de Duurzaamheid

04-okt-2018

Op 10 oktober is het weer zover: de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid. Heel Nederland staat dan in het teken van dit actuele thema. Zowel particulieren als bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden organiseren interessante activiteiten. Zo kun je bij C&A je oude kleding inleveren dat weer een tweede leven krijgt of kun je als bezoeker een supermarktsafari doen, waarbij je een rondleiding krijgt langs de jungle van logo’s en keurmerken. Voor ieder wat wils. Natuurlijk zijn er ook activiteiten over Duurzaam ondernemerschap in de bouw. Hieronder vind je een greep uit het programma.  

Toekomstgericht wonen

Toekomstgericht wonen. Wat is er zoal mogelijk op dit gebied? Ga op bezoek bij een duurzaam huis in Utrecht, Oudega, Den Bosch, Holten, Barendrecht of Nijmegen óf reis met Urgenda langs meerdere huizen. Aanmelden kan via info@urgenda.nl.

Duurzaamheid stationsgebied Utrecht Centraal

Utrecht is volop in ontwikkeling. Van meer groen tot minder afval, allemaal zichtbare veranderingen. Toch zijn er ook veel onzichtbare duurzame initiatieven zoals energiezuinige gebouwen, zonnepanelen op daken en warmte-koude opslag. Benieuwd naar de ontwikkelingen? Schrijf je dan nú in voor een rondleiding met gids, georganiseert door Green Business Club Utrecht. Inschrijven doe je hier.

De tiende Voorleesactie

De tiende Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid wordt feestelijk gevierd in jeugdtheater De Krakeling. De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, opent de dag samen Marjan Minnesma, directeur van Urgenda. Er wordt voorgelezen uit het nieuwe voorleesboek 'De kracht van nieuwe energie'. Overige voorleesmomenten vinden overal in Nederland plaats, op scholen, kinderboerderijen, bij Landal Greenparks enzovoort. Hier vind je een overzicht van alle voorleesmomenten door Nederland.

Op 10-10 bruist het van de activiteiten

Woensdag 10 oktober staat bol van activiteiten over duurzaamheid. In heel Nederland. Ben je benieuwd naar activiteiten bij jou in de buurt? Of wil je zelf en activiteit aanmelden? Ga dan naar www.dagvandeduurzaamheid.nl. Zelf een activiteit, workshop of rondleiding aanmelden doe je hier.  

Terug naar nieuws-items