Gemeente Amsterdam vertrouwd op opening Noord/Zuidlijn

08-mrt-2018

De Noord/Zuidlijn kan gewoon op de geplande datum gaan rijden. Gemeente Amsterdam heeft hier het volste vertrouwen in. Volgens wethouder Litjens van Verkeer zijn er al veel problemen opgelost.

Deskundigen adviseren de gemeente

Gisteren werd duidelijk dat deskundigen de gemeente hebben geadviseerd om de openingsdatum van 22 juli nog niet vast te leggen. Het rapport benoemd dat problemen tussen organisaties die samenwerken aan de realisatie van het project, complicaties kunnen opleveren. Ook de dienstregeling baart zorgen. Oorspronkelijk was het idee om 12 keer per uur een trein te laten rijden. Dat wordt nu teruggeschroefd naar 10 per uur. Daarnaast zijn er nog problemen met het besturingssysteem van de metro.

Problemen opgelost

Wethouder Litjens zegt dat het rapport, dat de gemeente al eerder onder ogen kreeg, niet betekent dat de opening wordt uitgesteld. Volgens de wethouder zijn de problemen die al naar voren kwamen, grotendeels opgelost.

Zo is er volgens de wethouder een nieuwe versie van het besturingssysteem. ‘We gaan ervan uit dat dit één van de problemen is die we inmiddels hebben opgelost.’ Ook de dienstregeling is al aangepakt, aldus Litjens. ‘Stukje bij beetje hebben we in de afgelopen periode die problemen opgelost.’ Begin volgende maand besluit de gemeente of de lijn volgens planning geopend wordt. Wethouder Litjens heeft er alle vertrouwen in: 22 juli is de startdatum van de Noord/Zuidlijn.

Terug naar nieuwsitems