Positieve groeicijfers bouwsector

10-jul-2017

Het eerste kwartaal van 2017 verliep voorspoedig voor de bouwsector. De bouw behaalde een omzetstijging van 5,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. 

Het CBS meldt dat het goed gaat bij bedrijven die woningen en gebouwen bouwen, met als resultaat een omzetstijging van bijna 10 procent. In totaal zijn er in het eerste kwartaal 14.361 nieuwe woningen gebouwd, ruim 40 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2016. 

Bedrijven in de grond-, weg en waterbouw wisten ruim  4 procent omzetgroei te behalen voor het eerst sinds een jaar. Bedrijven in de gespecialiseerde bouw, zoals sloop- en afwerkingsbedrijven, behaalden met 2,9 procent een gematigder groei dan in voorgaande kwartalen. 

Groei

In het eerste kwartaal van dit jaar werd voor 15.751 nieuwbouwwoningen een bouwvergunning verleend, ruim 43 procent meer dan 12 maanden hiervoor. Het vertrouwen van bouwondernemers is in het begin van het tweede kwartaal verder toegenomen en ligt op het hoogste niveau sinds 2008. Net als in de afgelopen twee kwartalen is het ondernemersvertrouwen bijzonder hoog, hoger dan in alle andere bedrijfstakken. Afgelopen kwartaal kwamen er in de bouw 3.000 banen bij. Bouwondernemers verwachten dat de omzet en personeelssterkte verder zal toenemen. 

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek

Terug naar nieuwsoverzicht