Grootste omzetgroei dankzij kleine bouwers

28-aug-2017

Ook in het tweede kwartaal van dit jaar zit de Nederlandse bouwnijverheid in de lift. Volgens het CBS steeg de omzet op jaarbasis met 6,3 procent. Vooral de kleine bouwbedrijven lieten hierin een forse groei zien. 

De bouwomzet trok branchebreed voor het elfde kwartaal op een rij aan. Ondernemingen tot 10 personeelsleden behaalden 9,3 procent omzet meer dan een jaar ervoor. Dit betrof aannemers die woning verbouwen. 

Middelgrote bouwondernemingen met 10 tot 100 mensen behaalden een omzetplus van 8,7 procent en deden het hierdoor bijna net zo goed, aldus het CBS. De echt grote bouwconcerns bleven hierop achter, met een groei van 2,2 procent. 

Stijgende werkgelegenheid

Net als in andere sectoren steeg de werkgelegenheid in de bouw het afgelopen kwartaal behoorlijk. Die liep op van 8000 tot 527.000 banen en liet hiermee de grootste stijging in jaren zien. Met 5000 stuks nam vooral het aantal zelfstandigen toe.

Ook voor de komende periode zitten veel bouwbedrijven weer verlegen om extra personeel. Het aantal openstaande vacatures is met 11.400 stuks het hoogst sinds begin 2009.

Bron: CBS

Terug naar nieuwsoverzicht