Luchtdicht bouwen met vloeibaar rubber

23-okt-2017

Gebouwen moeten steeds luchtdichter worden gebouwd volgens een alsmaar strenger wordend eisenpakket. Hierdoor neemt de behoefte naar praktische oplossingen voor het luchtdicht afdichten van naden en kieren toe. Plaka Nederland heeft een vloeibare rubber geïntroduceerd waarmee een snelle, flexibele een duurzame oplossing wordt geboden voor het vervaardigen van luchtdichte bouwaansluitingen.

Het milieuvriendelijke rubber is waterbestendig en bevat geen vluchtige stoffen. De kitvariant is specifiek geschikt voor luchtdicht bouwen en kan aan zowel de binnen- als buitenzijde van een constructie worden verwerkt. Het materiaal is breed inzetbaar door zijn goede hechting en eenvoudige verwerking. 

Alternatief voor MS-polymeren 

Het vloeibare rubber is geschikt als alternatief voor MS-polymeren. Dit komt omdat vloeibaar rubber op praktisch alle afwerkingen goed hecht: van stucwerk tot gietvloeren en spackspuitwerk. Doordat het vloeibaar rubber zo eenvoudig aan de binnenzijde te verwerken is, kan de buitenkant worden overgeslagen en hebben weersinvloeden geen invloed op de werkzaamheden. Dit in tegenstelling tot MS-polymeren, die aan de binnenzijde slecht hechten zonder het gebruik aan primer. 

Lange levensduur

Plaka vloeibaar rubber is uitvoerig getest op luchtdoorlatendheid. Het product kan worden ingezet op plekken waar luchtlekkage een probleem vormt. Met een herstellend vermogen van 95%, een rekbaarheid van 1.200% en een UV-bestendigheid van 40 – 45 jaar is dit een efficiënte en praktische oplossing voor luchtdicht bouwen. De verwachte levensduur van dit product is dan ook 40 – 45 jaar.

Terug naar nieuwsoverzicht