Online inzicht voor bedrijfspanden in verduurzamingskansen

02-okt-2017

Alle zakelijke ABN-AMRO klanten kunnen sinds kort gebruik maken van de Duurzame Investeringstool. Hiermee kan online bekeken worden welke kansen er zijn om een pand te verduurzamen. 

Duurzame investeringstool

De Duurzame Investeringstool van ABN-AMRO is in samenwerking met het adviesbureau CFP Green Buildings ontwikkeld. Het geeft inzicht in het energielabel en de mogelijke energielabelsprong. Ook wordt inzichtelijk gemaakt welke duurzame maatregelen mogelijk zijn zoals zonnepanelen, ledverlichting en isolatie. Er kan direct een offerte aangevraagd worden. Daarnaast wordt de terugverdientijd en CO2-reductie berekend.

Stimuleren om de bedrijfspanden te verduurzamen

“Met de online tool stimuleren we onze klanten hun bedrijfspand te verduurzamen’’, aldus Fred Bos, Directeur Commercial Banking Clients bij ABN-AMRO. Dit is beter voor de omgeving in Nederland. Daarnaast creëer je met het verduurzamen van een pand meer economische waarde. 

Onroerend goed naar energielabel A

De online investeringstool is tijdens de Dutch Green Building week gepresenteerd. ABN-AMRO heeft als doel om in 2030 al het onroerend goed dat zij financieren gemiddeld op energie label A te krijgen. Zakelijke klanten kunnen vanaf heden advies en inzicht krijgen om bedrijfspanden te verduurzamen. Ook kunnen de verduurzamingsmaatregelen volledig gefinancierd worden door de bank. 

Terug naar nieuwsoverzicht