Prijzen stijgen en levertijden worden langer

03-mei-2021

Door de toegenomen vraag en COVID-19

De gehele grondstoffenmarkt is op het moment instabiel door de toegenomen vraag en onzekere aanvoer. De door Corona veroorzaakte logistieke problemen zorgen ervoor dat leveringen stagneren en prijzen stijgen. Dit heeft invloed op de gehele grondstoffenmarkt, waar onder andere de staal en houtmarkt enorme hinder aan ondervindt. Niet alleen is in Nederland dit probleem gaande, maar mede door COVID-19 is het wereldwijd een probleem.

Naast hout, plaatmateriaal en staal is er ook schaarste aan grondstoffen voor verven, lijmen en kitten. Er werd begin dit jaar een piek verwacht, maar de afgelopen weken is de schaarste toch groter geworden.

Helaas is het niet bekend tot wanneer deze situatie zich zal aanhouden en dit maakt het lastig om vragen te beantwoorden. De verwachting is dat deze situatie voor een langere periode zal blijven.

Wij als Bouwcenter willen jullie er daarom op attenderen dat er prijsstijgingen en langere levertijd op de producten kunnen zitten. Zo kunnen jullie hier ook rekening mee houden met het tijdig inkopen van de benodigde producten voor jouw project. Mocht je meer informatie willen over jouw product, neem dan contact op met jouw Bouwcentervestiging.