Start-up Hardt Hyperloop ontvangt miljoeneninvestering

06-sep-2018

Start-up Hardt Hyperloop uit Delft heeft een miljoeneninvestering ontvangen van InnoEnergy, een fonds voor duurzame energie. Dit fonds is niet de enige partij die een duit in het zakje doet. Er zijn inmiddels ook nieuwe partners toegetreden tot de ontwikkeling van de hyperloop, een technologie die razendsnel openbaar vervoer mogelijk maakt voor de toekomst.

De investeerders

InnoEnergy investeert 5 miljoen euro in Hardt Hyperloop. En DB Engineering & Consulting, Continental en Engie Laborelec hebben zich gevoegd bij een eerder opgezet consortium van BAM, Tata en IHC. In een eerdere investeringsronde staken onder meer Exact-oprichter Paul van Keep en profvoetballer Gregory van der Wiel al geld in Hardt.

Werking hyperloop

De hyperloop bestaat uit een buizensysteem van buizen die praktisch vacuüm zijn. Voertuigen worden aangedreven door magneten die voeren door het buizensysteem, vaak met een zeer hoge snelheid. Hardt is voortgekomen uit een studententeam dat een, door Tesla-baas Elon Musk uitgeschreven wedstrijd voor de ontwikkeling van een hyperloop, won.

Terug naar nieuws-items