Strukton sleept opdracht update D-pier Schiphol in de wacht

29-aug-2018

Strukton Worksphere heeft het contract voor de upgrade van de d-pier op Schiphol in de wacht gesleept. Het bedrijf heeft dit naar buiten gebracht, zonder een projectsom te noemen.

Het bedrijfsonderdeel van de Strukton Groep wordt verantwoordelijk voor de bouwkundige als elektrotechnische en werkbouwkundige werkzaamheden, die in het vierde kwartaal van dit jaar van start gaat.

Wachtcomfort verhogen

De D-pier heeft de grootste oppervlakte en een lengte van maar liefst 550 meter. Bedoeling van de upgrade is om het wachtcomfort te verhogen. Dit gebeurt door nieuwe zit- en werkplekken te creëren, groene plantenwanden te plaatsen én het plaatsen van luxe sanitair. Daarnaast wordt er ook plaatsgemaakt voor horeca en retail.

Werkzaamheden in beveiligd gebied

Alle werkzaamheden worden geheel aan de airside uitgevoerd, oftewel het beveiligd gebied en dat is bijzonder aan dit project. “Dit geeft een extra dimensie aan de uitvoering”, aldus de bouwonderneming in een toelichting. De engeneering, planning en logistiek wordt geheel in BIM uitgevoerd.

Strukton is geen onbekende partij op Schiphol. In 2015 leverde de organisatie al de overlaagde G-pier op. “De ervaringen en kennis die Strukton Worksphere opdeed in eerdere projecten op de luchthaven, waaronder de huidige upgrade van de F- en G-pier, worden ingezet voor een soepele projectuitvoering”, aldus Strukton.

Terug naar nieuws-items

Bron: Cobouw