Timmerman meest gevraagd in bouwsector

24-jan-2018

Timmerman is voor het tweede jaar op een rij de meest gevraagde functie in de bouw. Dit blijkt uit de lijst van kansrijke beroepen in 2018 die Randstad presenteert. Randstad publiceert jaarlijks een lijst van top 3 meest gevraagde functies van 10 beroepsgroepen, om starters en werkzoekenden op weg te helpen op de arbeidsmarkt. 

Kansen voor mbo-geschoolden

Verbeteringen in de arbeidsmarkt hebben zich de afgelopen jaren doorgezet. Er staan veel vacatures uit, wat kansen biedt in diverse beroepsgroepen. Vakmensen en specialisten op mbo-niveau zijn gewild, net als personeel met minimaal hbo-niveau. Met name in de bouw, techniek en zorg liggen er veel kansen voor mbo-geschoolden. 

De werkeloosheid daalt

Door de groeiende vraag is er vooral veel schaarste in de bouw, ICT en techniek. De verwachting is dat de arbeidsmarkt in 2018 een topjaar gaat beleven. Het aantal banen groeit verder en de werkeloosheid daalt naar het laagste niveau in jaren. Tegelijkertijd zullen werkgevers alles uit de kast moeten trekken om talent aan te trekken en behouden. Bij het opstellen van de lijst ‘hottest jobs’ wordt vooral gekeken naar functies met relatief veel vraag ten opzichte van het aanbod. 

Terug naar nieuwsoverzicht