Bouwcenter Thermogevel

 

Bouwcenter Thermogevel

De duurzame gevel oplossing van nu! Vuren hout welke door een intens thermisch verduurzamingsproces wordt gemodificeerd. We introduceren een assortiment gevelbekleding welke voldoed aan alle eisen van een hoogwaardig gevel concept.  

HET PROCES

We hebben het hier over het ThermoWood® proces toen het VTT (Technical Research Center in Finland) het onderzoek verder uitbreidde naar hittebehandeling, en zo de ‘ThermoWood® methode’ ontwikkelde.

Tijdens het productieproces wordt gebruik gemaakt van hitte, stoom en water. Hout wordt langdurig verhit bij temperaturen tot 208°C. Deze hittebehandeling brengt ook bepaalde chemische veranderingen van het hout met zich mee,

Hout is samengesteld uit 50% cellulose, 23% hemicellulose, 20% lignine en 7% andere organische stoffen, genaamd extractieresiduen. De thermische behandeling verwijdert hars, andere extracten en hun bijgaande OH of Hydroxylgroepen uit het hout.

Behandelingsproces vermindert de waterabsorptie van hout en gaat uitzetten en inkrimpen tegen, en verhoogt tegelijkertijd de weerstand tegen verval. Een andere factor die overigens bijdraagt tot de duurzaamheid van het hout, is de kristalisatie van de cellulose. De wijziging in de hemicellulose verhoogt de duurzaamheid. Hemicellulose valt uiteen in furfural- en carbonzuur. De karamelisatie van lignine, die veroorzaakt wordt door de hitte, geeft een donkerdere kleur aan het hout.

In de markt zijn meerdere Thermisch verduurzaamde artikelen te verkrijgen, let op; Thermo D is het meest duurzame artikel. 

Simpelweg gezegd, er ontstaat een duurzaam en stabiel product, door dit proces krijgen onze Bouwcenter Thermogevel producten de duurzaamheid classificatie van 1 / 2.

Mockup-hout-folder.jpg

FLYER EN JOUW BOUWCENTER

Bekijk hier de flyer in PDF. Wil je hem in het echt bekijken of wil je meer informatie? Ga dan naar jouw Bouwcenter! Bekijk hier welke vestiging het dichtst bij jou in de buurt is.