Alles over baksteen formaten

Bakstenen zijn er in verschillende afmetingen. Het is per land anders welk formaat het meest gebruikt wordt. In Nederland is waalformaat overduidelijk het meest populair. Waalformaat bakstenen zijn verkrijgbaar in het formaat 210 x 100 x 50 mm. Ook dikformaat wordt vaak gebruikt. Deze is 15 mm dikker dan waalformaat. Vechtformaat is juist 10 mm dunner dan waalformaat. In België wordt veel gebruik gemaakt van moduleformaat bakstenen. Deze hebben een afmeting van 190 x 90 x 50 of 190 x 90 x 65. Bakstenen in waalformaat, dikformaat, vechtformaat of moduleformaat lijken veel op elkaar. Langformaat waakt juist sterk af. Deze stenen hebben een lengte van 495 mm en een dikte van maar 38 mm. Het formaat van de baksteen is erg bepalend in de uistraling van uw gevel. Natuurlijk is ook het metselverband van belang. Er zijn er tientallen mogelijk; halfsteens verband, vlaams verband, ketting verband, engels verband, klezoren verband, staand verband, kruisverband of wild verband.

In het filmpje dat Bouwcenter Van Hoppe en Bouwcenter Centen gemaakt hebben voor hun webshop OnlineBakstenenKopen.nl legt u precies uit hoe het allemaal in zijn werk gaat.

 

Wist u dat Bouwcenter Van Hoppe en Bouwcenter Centen gezamenlijk de webshop OnlineBakstenenKopen.nl gestart zijn? U kunt hier alle bakstenen online bestellen en vergelijken. In de webshop vindt u een uitgebreid assortiment bakstenen van de merken Wienerberger, Vandersanden, Engels, Caprice, Rijswaard en Bouwcenter.  U kunt in de webshop direct  de prijs per pallet en per steen zien, zowel in- als exclusief btw. Als u de stenen in onze webshop besteld kunnen wij ze binnen vijf werkdagen door heel Nederland leveren. www.onlinebakstenenkopen.nl