Bouwcenter Centen en Van Hoppe zelfstandig

01-nov-2017

Per 31 oktober gaan Bouwcenter Centen (Wanroij) en Bouwcenter Van Hoppe (Eersel) zelfstandig verder en zijn zij geen onderdeel meer van Hurks. Beide Bouwcenters worden overgenomen door de huidige directeur Arjan Ahout: “Het Bouwcenter-bloed stroomt al 22 jaar door mijn aderen. Nu Hurks zich gaat focussen op bouw- en vastgoedontwikkeling, zie ik kans mijn ondernemerschap verder uit te breiden. Wij zijn de familie Hurks dankbaar voor hun visie, tomeloze inzet en vertrouwen. Zij hebben de onderneming groot gemaakt. Aan ons de uitdaging om dit verder voort te zetten en uit te bouwen.

De markt voor de bouwmaterialen ontwikkelt zich in rap tempo. Van 24/7 distributie en efficiënt voorraadbeheer tot digitalisering in de bouw met ontwikkeling van apps. Trends waar beide Bouwcenters al jaren op inspelen. Ahout: “We kijken continu kritisch naar onze producten en dienstverlening en blijven onszelf doorlopend vernieuwen. Zo hebben we het vertrouwen van de markt door de jaren heen opgebouwd. Met het hele Bouwcenter-team en met veel passie. Daar kunnen onze klanten ook in de toekomst op rekenen. Ik ben er bijzonder trots op dit voort te kunnen zetten”.

Duurzaam met internationale allure
Beide Bouwcenters zijn FSC en PEFC gecertificeerd, hebben een groeiend assortiment duurzame bouwmaterialen (waaronder EQ Zero en Biobased) en zorgen, samen met toeleveranciers, voor kennisoverdracht over de toepassing en het gebruik van deze duurzame materialen. Daarnaast zijn beide Bouwcenters aangesloten bij Veris Bouwmaterialengroep BV dat met 100 locaties in Nederland de grootste groep van hout- en bouwmaterialenhandelaren van Nederland is en samen met Stiho en het Belgische Adimat een omzet heeft van 850 miljoen euro. Veris is lid van het Europese samenwerkingsverband van bouwmaterialengroothandelaren Euro-Mat.