Gevelbekleding

Machinale houtbewerking

De vraag naar voorbewerkte houtmaterialen groeit nog steeds. Bouwcenter Concordia is de juiste partner in hoogwaardige en pasklare houtbewerking. Het heeft een volledig machinale afdeling voor het afkorten, op maat zagen, schaven en profileren van hout- en plaatmateriaal. Vrijwel iedere gangbare bewerking is mogelijk. Voor plaatmateriaal is het mogelijk maatpanelen computermatig optimaal te laten indelen. De maatpanelen worden dan precies volgens de gewenste specificaties gezaagd en afgewerkt en zijn daardoor direct geschikt voor verdere verwerking.

Bouwcenter Concordia biedt ook de mogelijkheid om hout- of plaatmateriaal te laten afwer­ken, gronden of impregneren voor een betere duurzaamheid. Er zijn diverse mogelijkheden. Vanzelfsprekend voldoet de onderneming aan alle milieuvereisten.

Houtachtige plaatmaterialen

Houtachtige plaatmaterialen hebben een brede toepassing. Als gevelbekleding in diverse vlakverdelingen leveren ze een prachtige bijdrage aan de architectuur van gebouwen. Het voordeel boven massief hout is dat plaatmaterialen grotere afmetingen en diktes voor-handen zijn en door de homogene opbouw minder werken.

Massief hout Massief hout wordt als gevelbekleding steeds vaker toegepast in huizen, wooncomplexen en zelfs utiliteitsgebouwen. Het materiaal vraagt veel specialistische kennis. Bouwcenter Concordia heeft dat in huis.

Gevelbekleding op maat en kleur gemaakt bij Bouwcenter Concordia Meppelmaat-kleur1.jpg

maat-kleur2.jpg

maat-kleur4.jpg

maat-kleur3.jpg

maat-kleur5.jpg

Houten gevel van Siberisch lariks

Het larikshout is zeer duurzaam, harder en slijt vaster dan grenen. Het hout kan worden gebruikt voor diverse doeleinden, zowel voor dragende als niet-dragende constructies waaronder gevelbekleding, kozijnen, vloeren en afrastering. Doordat het hout groeit in Siberië, waar de temperatuur vaak onder het vriespunt ligt, is het aanmerkelijk harder en zwaarder dan andere naaldhout soorten. Het hout groeit langzamer door de kou, dat in dit geval betekent dat de kwaliteit beter en duurzamer is dan andere naaldhout soorten. Het onbehandelde hout bevindt zich in duurzaamheidsklasse III. Het duurzame, stevige hout is van nature bestendig tegen verschillende soorten houtschimmels. Verder zal het na enige tijd grijsachtig verkleuren, dit kan worden voorkomen door er een coating aan toe te voegen. Voor meer informatie over dit houtsoort kunt u contact met ons opnemen.Sib. Lariks 4 onbehandeld.jpg

Sib. Lariks board 18x68mm fijn-bezaagd (6).jpg

 

Sib. Lariks voorvergrijzer (9).jpg

 

Western Red Cedar

Red Cedar hout, ook wel geschreven als Red Ceder of WRC is het neusje van de zalm als het gaat om houten gevelbekleding en komt uit Canada. Deze Noord-Amerikaanse hardhoutsoort staat bekend als lichtgewicht en is daarom geschikt voor montage aan de woning. Ook is Red Cedar hout erg duurzaam. Met duurzaamheidsklasse 2 gaat Red Cedar bij juiste montage met gemak 20 tot 25 jaar mee. Behandelen is niet per se nodig, dit wordt soms wel gedaan om het hout qua aanzicht net iets mooier te houden. Red Cedar is tevens milieuvriendelijk, het hout hoeft niet geïmpregneerd te worden met chemische middelen.

western red cedar1.jpg

western red cedar2.jpg

 

Old Clay

Het bootst de natuurlijk vergrijsde kleur van thermisch gemodificeerde naaldhout na. Wanneer het naaldhout onbehandeld wordt toegepast treedt op plekken waar de zon niet komt een contrast op qua kleur. Vanuit esthetisch oogpunt is dan ook 'Old Clay' ontwikkeld zodat de delen van een gevel die niet op een zonnige zuidkant staan toch die mooie houten uitstraling hebben.

old-clay-schuurwoning-meerstad-2.jpg

Cape Cod

Cape Cod is een houten gevelbekleding dat al jaren met succes weerstand biedt tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden. Vervaardigd volgens innovatieve procedures voor houtdroging en verduurzaming. Cape Cod wordt gemaakt van Lodgepole Pine, ook wel bekend als Noord-Amerikaans grenen

capecod-375.jpg

Douglas

Een gevel uitgevoerd in Douglas hout op maat gemaakt in de schaverij van Bouwcenter Concordia Meppel
Door de van nature hoge duurzaamheid en goed stabiliteit is Douglas een ideale houtsoort voor toepassing tegen gevels of wanden.

douglas Jans v Kampen - Klaassen.jpg