Gevelbekleding

Thermogevel gevelbekleding Bouwcenter

Thermogevel is het private-label assortiment gevelbekleding van Bouwcenter. Een hoogwaardige en duurzame geveloplossing voor een betaalbare prijs, dat is Thermogevel. Het assortiment bestaat uit vuren hout welke door een intens thermisch verduurzamingsproces is gemodificeerd. Hiermee voldoet het aan alle eisen van een hoogwaardig gevel concept. Het assortiment is in 2022 volledig vernieuwd. 

De duurzame geveloplossing

Duurzaam tot in de houtvezel, kwalitatief zeer hoogwaardig en ook nog eens bijzonder fraai. Ecologisch verantwoord bosbeheer is de bron van PEFCTM-gecertificeerd Europees vuren gevelbekleding: Zweeds rabat, Channel Siding en Board. Bij het intens thermisch verduurzamingsproces (212 °C) worden geen chemische en toxische middelen gebruikt. Dankzij de modificatie door middel van hitte en stoom zijn de massief houten delen volkomen harsvrij. Thermogevel heeft de hoogste duurzaamheidsklasse (I/II volgens NEN-EN 350-2) en is hierdoor hét 100% duurzame alternatief voor tropisch hardhout. Thermogevel is weerbestendig, vochtwerend, vormvast én bestand tegen schimmels en houtrot. Doordat het oppervlak van de zichtzijde ‘geborsteld’ is ontstaat er een fraaie structuur waarmee de houttekening geaccentueerd wordt. Het unieke modificatieproces geeft het hout bovendien een warme uitstraling.

Rockpanel gevelbekleding

De voordelen van steen, het bewerkingsgemak van hout

Met de panelen voor gevelbekleding uit het Rockpanel assortiment kun je functionaliteit, harmonie en expressie combineren, en dat alles in een gevel die je helemaal naar je eingen hand zet. Rockpanel staat in dienst van jouw creativiteit en biedt volop mogelijkheden om grenzen te verleggen en je portfolio uit te breiden met indrukwekkende projecten

Oneindige mogelijkheden voor het gebouwontwerp met Rockpanel Colour

Trespa gevelbekleding

Trespa PURA: Duurzame en esthetische gevelplanken, sterk als diamant

Trespa plaatmateriaal bestaat uit lagen van op hout gebaseerde vezels (papier en/of hout) geïmpregneerd met thermo hardende harsen en een oppervlaktelaag aan één zijde met decoratieve kleuren.

Trespa PURA

We leveren nu ook Trespa PURA NFC gevelplanken. Pura NFC is ontwikkeld als eenvoudig te installeren toepassing in een geventileerd gevelsysteem. Deze gevelplanken geven een natuurlijke look, zijn stoot,- slag- en krasvast en zijn tevens onderhoudsvriendelijk. Dit assortiment is leverbaar in een rijk kleurenpalet.

 

De premium oplossing voor gevelplanken PURA is blijvend mooi, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te installeren

 

Bezoek de Trespa HUB!

De Trespa HUB bezoekt Meppel (week 10) Hoogeveen (week 11), Heerenveen (week 12) en Urk (week 13). Op elke donderdagavond zijn zakelijke klanten welkom op het klant event in samenwerking met Bostik en XL Panel. Klik hier voor meer info en meld je direct aan.

Ook voor lijmen, schroeven, nagels en profielen ga je naar Bouwcenter Concordia

Alle materialen die nodig zijn voor de installatie vind je bij Bouwcenter Concordia. We werken samen met verschillende leveranciers, zodat we een volledig assortiment bieden. We adviseren graag welke materialen het beste pssen bij jouw project!

 

Technisch advies

Bouwcenter Concordia is dé partner voor gedegen advies over verschillende vormen van gevelbekleding. Dankzij regelmatige trainingssesseis en jarenlange ervaring zijn onze specialisten dé persoon voor advies over verwerking, opslag, detaillering en toepassingsgebieden. 

TRESPA® HUB Event

Ervaar de bijzondere samenwerking tussen Trespa® en Bouwcenter Concordia en bezoek de HUB in maart op diverse locaties bij Bouwcenter Concordia

Lees meer