Prefab schoorstenen

Een geïsoleerde, brandwerende en waterdichte body; dat is de basis van al onze prefab schoorstenen. Toch zijn onze producten duurzaam, uniek en exclusief. In onze fabriek is er namelijk veel aandacht voor uw wensen. Wat u ook mooi vindt; met onze materialen, afwerkingsmogelijkheden en de schoorsteenkappen die wij leveren, is bijna iedere uitstraling door ons te realiseren. Om u toch wat voorbeelden te geven van diverse mogelijkheden, presenteren wij hierbij verschillende schoorsteenmodellen.

Elk van deze schoorstenen op de foto’s zijn dus voorbeelden, en kunnen wij leveren met kunsthars of gezaagde steenstrips, gesausd of gespachteld. Wij kunnen zelfs schoorstenen gemaakt van rvs leveren. Daarnaast leveren wij schoorsteenkappen in iedere vorm, maat en kleur. Bij schoorsteenkappen heeft u de keuze uit composiet, rvs, zink of aluminium. Daarnaast hebben wij diverse optionele mogelijkheden zoals rvs vonkengaas of vogelgaas doorvoeren in de schoorsteen en het aanbrengen van ventilatieroosters. Rvs vonkengaas is verplicht wanneer u een rieten kap heeft en een kanaal voor uw haard door de schoorsteen wilt.

Wij passen standaard een 18 ponds Venuslood toe, maar leveren ook allerlei soorten loodvervangers. Uw schoorsteen kunnen wij door het hele land leveren. Als Bouwcenter Concordia zijn we trots dat wij nauw samenwerken met Exclusieve Schoorstenen.

Schoorsteen Groningen

Dit type schoorsteen kenmerkt zich door de dubbele schoorsteenkap, waarbij de bovenste plaat groter is dan de onderste plaat. Bij de schoorsteen op de foto hebben wij 18 ponds Venuslood toegepast, maar wij kunnen de schoorsteen ook met diverse loodvervangers afwerken. De schoorsteen op de foto is gesaust, nadat deze afgewerkt is met kunsthars steenstrips.

schoorsteen-groningen

Schoorsteen Friesland

Deze schoorsteen heeft vier kenmerkende poertjes die de bovenplaat dragen. De poertjes zijn er in metselwerk of metselwerklook. U kiest zelf.

In deze uitvoering ziet u gezaagde steenstrips met een hardsteenlook bovenplaat. Die laatste is overigens demontabel. Ook de poertjes zijn gemaakt van gezaagde steenstrips.

schoorsteen-friesland

Schoorsteen Flevoland

Deze prefab uitvoering is een bijzondere. Dit model is een topgevel schoorsteen. Doordat wij door u aangeleverde gevelstenen voor deze schoorsteen kunnen zagen en verwerken, is de afwerking van de schoorsteen niet te onderscheiden van de gevel. Bovendien kunt u met deze schoorsteen veel ruimte in uw woning besparen, doordat u in de woning geen constructie hoeft te maken. Uiteraard kunnen wij ook een bijpassende schoorsteenkap bij uw schoorsteen leveren, of een uitwendige rollaag aanbrengen.

Schoorsteen Drenthe

Schoorsteenmodel Drenthe is een overzetschoorsteen, en daarmee uitermate geschikt voor renovatie projecten. De schoorsteen schuift u over de oude schoorsteen heen. Door onze bijzondere en unieke materialen hoeft de schoorsteen maar maximaal een paar centimeter groter te zijn dan de oude schoorsteen. Lekkageproblemen zijn met deze prefab oplossing gegarandeerd opgelost en de
schoorsteen is veel beter geïsoleerd. De uitstraling van de schoorsteen kiest u zelf. Wilt u de schoorsteen hetzelfde als de oude of juist helemaal anders?

schoorsteen-drenthe

Schoorsteen Noord-Holland

Deze prefab schoorsteen met kunsthars gebonden steenstrips of gezaagde steenstrips is voorzien van een dubbele kap. Deze kap kunnen wij in rvs, composiet en elke mogelijk denkbare kleur leveren. Onder deze dubbele schoorsteenkap zit een mooie staande koppenlaag. Wilt u uw schoorsteen liever gespachteld hebben? Ook dat is mogelijk.

schoorsteen-noord-holland

Schoorsteen Utrecht

Deze schoorsteen heeft vier kenmerkende pootjes die de bovenplaat dragen. Die enkele bovenplaat is kenmerkend voor model Utrecht en deze is te krijgen in rvs of composiet. De pootjes zijn van aluminum of rvs, en kunnen wij dezelfde kleur als de bovenplaat coaten. De schoorsteen op de foto is voorzien van een rvs kap. Deze heeft een zwarte poedercoating.

schoorsteen-utrecht

Schoorsteen Gelderland

Deze prefab schoorsteen kenmerkt zich door zijn strakke uitstraling met alleen een uitwendige rollaag aan de bovenzijde. Wanneer u een mooie sierlijke rvs of zinken schoorsteenkap op deze schoorsteen wilt is dit uiteraard ook mogelijk. Bij de schoorsteen op de foto is een klassieke rvs schoorsteenkap geleverd.

schoorsteen-gelderland

Schoorsteen Zuid-Holland

Dit schoorsteenmodel Zuid-Holland kenmerkt zich door zijn strakke, eenvoudige uiterlijk. De schoorsteen op de foto heeft een zinken afdekker, wat de schoorsteen een andere uitstraling geeft en wat de schoorsteen nog meer weerbestendig maakt. U kunt deze ook vervangen voor een andere schoorsteenkap, of helemaal weglaten als u dit mooier vindt. De schoorsteen wordt dan waterdicht afgewerkt met een rubber coating.

schoorsteen-zuid-holland

Schoorsteen Noord-Brabant

Dit type schoorsteen kenmerkt zich door de uitwendige strekkenlagen. Deze strekkenlagen kunnen wij voor u coaten, maar kunnen wij ook met gezaagde of kunsthars steenstrips uitvoeren. Voor de schoorsteen zelf is er keuze uit kunsthars gebonden steenstrips, gekeimde steenstrips, gezaagde steenstrips of een gespachtelde variant, gecoat in iedere kleur. De schoorsteen op de foto is voorzien van 18 ponds Venuslood, maar is ook beschikbaar in diverse soorten loodvervanger.

schoorsteen-noord-brabant

 

Schoorsteen Zeeland

Deze prefab schoorsteen kenmerkt zich door een onderplaat, vier pootjes en een bovenplaat in hardsteen of betonlook. De schoorsteen is afgewerkt met kunsthars gebonden steenstrips. Dit model kan ook voorzien worden van een zwart gecoate rvs dubbele schoorsteenkap. Die is overigens demontabel. De pootjes, ook zichtbaar op de foto, staan naar binnen. Ze zijn van aluminium materiaal.

schoorsteen-zeeland

Schoorsteen Limburg

Dit type schoorsteen kenmerkt zich door een strakke en eenvoudige uitstraling, met alleen een bovenplaat als afdekker. De bovenplaat is verkrijgbaar in een gepoedercoate rvs bovenplaat, een zinken bovenplaat of een composiet bovenplaat. Deze zijn allemaal in diverse kleuren leverbaar.

schoorsteen-limburg

 

Meer weten?

Bel ons dan op 0522-253631 of bezoek jouw dichtstbijzijnde vestiging!