Referentie: Prefab kappen van Bouwcenter Concordia in Vollenhove

Erik Lassche van Bouw en Timmerbedrijf Lassche uit Sint Jansklooster is één van onze klanten die al overtuigd is van prefab en veel werkt met prefab kappen. Door met prefab te werken bespaart hij veel tijd, hij heeft controle over het eindresultaat en het is simpelweg een eenvoudige manier van bouwen.

Prefab kap voor woning in Vollenhove  

In Vollenhove werd op een prachtige locatie een woning volledig nieuw gebouwd. Veel bouwmaterialen werden geleverd door Bouwcenter Concordia, maar voor de kap koos hij bewust voor een prefab oplossing. “De bouwtijd is aanzienlijk korter en met minder mensen te realiseren. Zo kun je meer projecten bouwen in kortere tijd”, zegt Erik. De juiste handjes vinden die ook nog beschikbaar zijn op het juiste moment is tegenwoordig een grote uitdaging. Als je dat kunt oplossen of zelfs voorkomen met prefab dan is dat een geschikte optie. 

Controle over kwaliteit

Prefab elementen worden in een gecontroleerde omgeving gebouwd. De omstandigheden zijn beïnvloedbaar; de gevolgen van temperatuur, neerslag of vuil zijn dus te controleren én constant. “Bij prefab ken je de specificaties van het product. Dat is fijn voor de bouw, maar zo is er makkelijker te voldoen aan de vereisten vanuit de BENG, luchtdicht bouwen, en straks de WKB”, aldus Erik. 

Contact met Bouwcenter Concordia en Hetebrij Prefab

De vertegenwoordiger is voor de klant het eerste aanspreekpunt. Één aanspreekpunt voor alle hout- en bouwmaterialen, en tegelijk een vraagbaak voor advies over de materialen. Bij prefab projecten schakelt hij de hulp in van de prefab specialisten van Bouwcenter Concordia. Zij nemen het project in behandeling en stellen de juiste leverancier voor dit project voor. Er wordt met meerdere leveranciers samengewerkt. Afhankelijk van de vereisten van het project én de planning van de leverancier wordt de best passende leverancier gekozen. “De lijntjes in het voortraject zijn kort, en er is persoonlijk contact. Als ik bel weten ze direct waar het om gaat. Dat vind ik belangrijk. En zijn er toch onverwachte problemen tijdens de uitvoering, dan wordt dat gelijk opgelost.”

Voor deze kap is Hetebrij Prefab ingeschakeld. Hetebrij Prefab is specialist in o.a. prefab kappen en andere HSB elementen. Door voorin het proces Ook de montage van de kap is verzorgd door de monteurs van Hetebrij Prefab. Erik Lassche heeft vaker met de leverancier samengewerkt. “Het is een jong bedrijf, net zoals mijn eigen bedrijf, dus je communiceert gemakkelijk met elkaar. Het is een prettige leverancier om mee samen te werken.” 

Prefab bouwen: een slimme keuze

Erik Lassche werkt al een geruime tijd met prefab kappen. Prefab is meer de regel dan een uitzondering. Waar het kan, past hij prefab toe. Dat is in zo’n 95% van de gevallen. “Alleen bij de werken waar prefab echt niet kan, daar doen we het met de hand”. Weten waar je aan toe bent, controle over de kwaliteit en in één dag klaar. Alleen de afwerking nog, en het project is klaar. Juist met het tekort aan kundig personeel én de stijgende vraag naar woningen is prefab dus een slimme keuze.

 

Foto's door E. Lassche en A. Kuiper