BC Dieverburg, 100 jaar

Bouwcenter Concordia Dieverbrug bestaat 100 jaar

Dieverbrug – In 2020 is het precies honderd jaar geleden dat het fundament is gelegd voor Bouwcenter Concordia Dieverbrug.


NV Concordia, een bedrijf in beton – en cementproducten dat in 1906 in Meppel werd opgericht, nam in 1920 houthandel Hilkemeijer in Dieverbrug over. Concordia Dieverbrug was geboren.  De overname was niet niks, want ook een fabrieksgebouw, woonhuis, stenen bijgebouw en erf, samen ongeveer 41 are groot èn de zich in de fabriek bevindende machines en werktuigen werden overgenomen voor een bedrag van fl. 13.000. In 1925 werd daarnaast ook nog een stuk grond aan de Drentse Hoofdvaart in Dieverbrug aangekocht, waar in datzelfde jaar twee kalkovens werden gebouwd. In de kalkovens werd schelpzand vervaardigd door verbranding van schelpen, wat als basis diende voor metselspecie . En bij de kalkovens waren zelfs een kruidentuin en groentetuin te vinden, die door Concordia werden geëxploiteerd, want ‘handel was handel’!

dvb-100-01.jpg

In de afgelopen 100 jaar is Bouwcenter Concordia Dieverbrug uitgegroeid tot een moderne hout- en bouwmaterialenhandel. Een bedankje aan alle klanten en het personeel die het bestaan mogelijk hebben gemaakt, is dan ook op zijn plaats. Bouwbedrijven en doe-het-zelvers weten Bouwcenter Concordia Dieverbrug al jaren te vinden. Bouwcenter Concordia biedt een breed pakket aan materialen voor verbouw, nieuwbouw of renovatie. De voorraden zijn dusdanig groot dat een klant nooit misgrijpt en bestellingen binnen 24 uur geleverd krijgt.

dvb-100-02.jpg

Bouwprojecten vergen vakmanschap. Bouwcenter Concordia begrijpt dat als geen ander. Bouwcenter Concordia wil haar klanten optimaal ondersteunen met kennis, professionaliteit en kwaliteit. Bouwcenter Concordia onderneemt bovendien met oog voor de omgeving. Samen met haar klanten zet zij in op duurzaam bouwen en renoveren. Er wordt gestreefd naar energiezuinigheid en het gebruik van materialen die het milieu zo min mogelijk belasten en een lange levensduur hebben.

dvb-100-03.jpg
Bouwcenter Concordia heeft tevens vestigingen in Meppel, Dedemsvaart, Heerenveen, Steenwijk, Hoogeveen, Grijpskerk, Roden, Elburg, Urk, Genemuiden, Oosterwolde en Dronten. Er is er dus altijd eentje dichtbij! Wees welkom. De koffie staat klaar.”

dvb-100-04.jpg

Om het 100-jarig bestaan van Bouwcenter Concordia Dieverbrug  niet ongemerkt voorbij te laten gaan, zijn er in de week van 16 november allerlei acties te vinden in de bouwshop. Ook kunnen vaste klanten rekenen op dubbele spaarpunten bij het afhalen van hun producten. En voor iedere klant ligt er natuurlijk wat lekkers klaar. Graag tot ziens bij Bouwcenter Concordia Dieverbrug, Dieverbrug 39.