Bouwcenter Concordia Elburg start met nieuwbouw

Bouwcenter Concordia Elburg is deze week gestart met nieuwbouw op bedrijventerrein Broeklanden 2. Aan de Laagveenstraat, een kilometer verderop van de huidige locatie , krijgt Bouwcenter Concordia een pand op dit nieuwe  bedrijventerrein. De eerste grondwerkzaamheden zijn inmiddels gestart. Nog voor de zomer 2023 hopen we te verhuizen naar het nieuwe pand.

Bouwcenter Concordia, eerder bekend onder Bouwcenter Elburg, zit inmiddels al heel wat jaren aan de Westerlengte. Franc van Eijck is vestigingsleider en vertelt: “We kunnen niet wachten om naar het nieuwe gebouw te verhuizen. De afgelopen jaren hebben we met het team hard gewerkt, en we zijn als bedrijf gegroeid. In het huidige pand is nu simpelweg te weinig ruimte. We delen bijvoorbeeld 1 kantoor met 3 personen, en hebben eigenlijk geen geschikte ruimte om met klanten in gesprek te gaan. In het magazijn is het lastig voor klanten om elkaar te passeren, daar is straks veel meer ruimte voor.”

Het nieuwe gebouw

Op het terrein van 3500 m2 komt een nieuw  pand  van 1750 m2 groot. In het pand is ruimte voor een grotere bouwshop en een groot drive-in magazijn. In de shop ontstaat daardoor ruimte voor een ruimer assortiment, en er wordt een gezellige grotere koffietafel gemaakt voor klanten. Er worden kantoren en een kantine gerealiseerd voor de medewerkers. Op de bovenverdieping wordt daarnaast een showroom gecreëerd met onder andere dakpannen, gevelstenen en deuren. Op het buitenterrein is straks ruimte voor een uitgebreider assortiment hout en bouwmaterialen. Zowel in het magazijn als op het buitenterrein komt meer bewegingsruimte voor het laden en lossen van materialen voor klanten én leveranciers.

Uiteraard voldoet het gebouw aan de duurzame eisen van tegenwoordig. Zo is het nieuwe gebouw bijvoorbeeld volledig gasloos én het krijgt zonnepanelen op het dak, zodat het gebouw moet kunnen voorzien in de eigen stroombehoefte.

Klaar voor de toekomst

Franc: “Het nieuwe gebouw helpt ons om de ingezette groei voort te kunnen zetten, en klanten nog meer te helpen bij hun klus. Het is beter bereikbaar voor zowel klanten als leveranciers omdat we niet meer tussen de detailhandel in zitten, maar juist tussen andere lokale ondernemers. We zijn blij dat we straks meer ruimte hebben voor beweging, voor uitbreiding van het assortiment, en voor onze klanten.” Het huidige pand wordt na de verhuizing verhuurd.

Over Bouwcenter Concordia

Bouwcenter Concordia heeft alle bouwmaterialen in huis voor de aannemer, klussenbedrijf, zzp’er in de bouw en de zelfbouwer. Bij ons vind je alle afbouwmaterialen onder één dak: van hout- en plaatmateriaal tot ijzerwaren, van gereedschappen tot een uitgebreide tegelcollectie en gevelbekleding. Daarbij word je altijd voorzien van vakkundig advies. Kortom: alles om snel en vakkundig te bouwen. Bouwcenter Concordia heeft 13 vestigingen in Noord-Nederland en is 6 dagen per week geopend. Kijk op onze website www.bouwcenterconcordia.nl voor de contactgegevens en openingstijden.

 

V.l.nr. : Franc van Eijck, Erwin van Olst, Jacco van Dis, Jan-Willem Spronk en Arjan Hanekamp

 

foto9-klein.jpg

De bekisting voor de fundering van de constructie wordt geplaatst.