BrickStrip draagt steentje bij in Nederland

Meppel / Hoogeveen 5 oktober 2021

Op maandag 4 oktober hebben de directies van Bouwcenter Concordia uit Meppel en Strijker Afbouw B.V. uit Hoogeveen, na een gedegen voorbereiding, hun handtekeningen gezet onder een licentieovereenkomst.

                                              Ondertekening-overeenkomst-BrickStrip-4-oktober-2021-768x598.jpgFoto: ondertekening door Johan Veenstra (algemeen directeur Bouwcenter Concordia) en Willem Strijker (directeur Strijker Afbouw B.V.)

Strijker Afbouw heeft hiermee de licentie verworven voor geheel Nederland van het door Bouwcenter Concordia ontwikkelde steenstrip-verlijming-systeem. Dit unieke systeem wordt op de markt gebracht onder de merknaam BrickStrip. Strijker Afbouw verzorgt zowel de verkoop als de verwerking van het product, met de voorgeschreven materialen, die in samenhang zijn getest. De ontwikkeling van BrickStrip is ontstaan door een samenwerkingsverband aan te gaan met toonaangevende Nederlandse leveranciers. Deze partners zijn XL-Panel B.V., Sinh Building Solutions B.V., Vandersanden Nederland B.V., Natuurgevelsteen B.V., Mirari Nederland B.V. en Remix Droge Mortel B.V.

BrickStrip is halverwege 2019 ontstaan vanuit de behoefte naar een ‘kant en klare oplossing’ voor steenstripverlijming, een simpele oplossing voor een complex vraagstuk. De markt in Nederland ca. 400.000 m2 groot is en zal alleen nog maar toenemen.

Met BrickStrip is men niet meer afhankelijk van de steeds schaarser wordende vakmensen, zoals metselaars. Architecten hebben een grote mate van vrijheid van ontwerpen en kunnen hun creativiteit volledig benutten. Verder kan het systeem zowel op de bouwlocatie als in de prefab gebruikt worden en is daarmee weersonafhankelijk. Daarnaast is het product, door het lichte gewicht, besparend op het fundament van de woning. BrickStrip is uitermate geschikt voor o.a. Hout Skelet Bouw, Staal Frame Bouw en SIP-elementen.

Een uitgebreide sortering in gezaagde ECO- en natuurgevelsteenstrippen maakt de keuze groot.
De ECO-steenstrippen doen hun naam eer aan. Voor de productie hiervan is 70% minder aan grondstoffen nodig en 50% minder energie ten opzichte van de traditionele metselstenen.

De eerste projecten zijn inmiddels afgerond in zowel nieuwbouw als renovatie. Deze projecten bevinden zich in o.a. Giethoorn, Norg, Hijken, Middelstum (aardbevingsgebied), Oostmahorn en Leeuwarden. Binnenkort wordt gestart met een groot project in Arnhem, een school waar 600m2 BrickStrip verwerkt gaat worden.