• Keukenshowroom
  • Badkamershowroom
  • Advies op maat
  • Ruime voorraad
Bouwcenter Driessen

Duurzaam

Zorgen voor de wereld om ons heen, voor de generaties die na ons komen. Bouwcenter Swinkels hecht zelf veel waarde aan duurzaamheid, maar helpt jou ook graag om een steentje bij te dragen! Hoe we dat doen?

Duurzame bedrijfsvoering

Het oplossen van een probleem, begint natuurlijk bij jezelf. Bouwcenter Swinkels probeert op verschillende manieren bij te dragen aan een duurzamere wereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van elektrische heftrucks en vrachtwagens, een volledig energie-neutraal gebouw dat voorzien is van meer dan 700 zonnepanelen, led-verlichting en een 100% gasloos verwarmings-systeem, etc. 

 

Duurzame handel

Duurzaam bouwen is een mooie manier om je ecologische footprint te verbeteren. Er komen steeds meer duurzame oplossingen voor de verschillende aspecten van de bouw. Wat er mogelijk is? Welke keuzes je hebt, en natuurlijk niet onbelangrijk; wat het gaat kosten? Wij zoeken het graag voor je uit, om samen met jou een mooi duurzaam project te realiseren! Graag eens met ons in gesprek gaan over de mogelijkheden? De koffie staat klaar!

Van grijs naar groen

Hoe we een product, dat normaliter grijs van kleur is, tóch zo groen mogelijk kunnen maken? Dat leggen we je graag uit! We beginnen bij de productie van ons beton. Onze laboranten zijn en blijven druk bezig met het optimaliseren van onze recepten. Zo passen we onze grondstoffen om Co2-reductie te realiseren en kunnen we tegenwoordig veel materialen hergebruiken. Wanneer de beton gemaakt is, moet deze natuurlijk ook naar jouw werk getransporteerd worden! Momenteel hebben we meerdere mixers met elektrische trommels, waardoor de vrachtwagens hun motor kunnen uitzetten op de bouwplaats. Sindskort hebben we daarbij ook onze eerste elektrische oplegger! Uiteraard zullen in de nabije toekomst alle vrachtwagens op fossiele brandstoffen vervangen worden door deze duurzamere variant. Deze factoren tesamen zorgen ervoor dat wij als Betoncenter Swinkels een “gouden” CSC-certificaat hebben mogen ontvangen.

Onze keurmerken

Om onze duurzame waarden te kunnen garanderen, zijn wij in het bezit van een aantal duurzame keurmerken. Het duurzame hout dat wij verhandelen is voorzien van een FSC- of een PEFC-keurmerk. Deze keurmerken zijn zichtbaar op onze afleverbonnen, facturen en de productinformatie-kaartjes op de stellingen. Bouwcenter Swinkels streeft ernaar om 100% gecertificeerd hout te verkopen.  

De betoncentrale van Betoncenter Swinkels is voorzien van een “gouden” CSC-certificering voor duurzame productie van beton. Hierin zijn wij in Noord-Brabant één van de weinige centrales, iets waar we enorm trots op zijn. U kunt het certificaat hier downloaden.

Contact

Opzoek naar de meest duurzame oplossing voor jou uitdaging?