Duurzaamheid

Zorgen voor de volgende generatie

Als het aan Bouwcenter ligt leven we in een wereld waar er uitsluitend duurzaam wordt gebouwd. Niet alleen in de bouwsector, ook aan het behoud van onze planeet.

En dat is niet voor niks, want Bouwcenter bestaat uit 81 vestigingen. Allemaal regionale familiebedrijven met oog voor persoonlijk contact. Juist wij bouwen graag aan een duurzame toekomst voor de volgende generatie. Niet morgen of volgend jaar, maar vandaag. Want een duurzame toekomst begint hier en nu.

Om ervoor te zorgen dat we in de toekomst ook echt in die wereld rondlopen, werkt Bouwcenter continue aan verduurzaming, voor mens, dier en milieu. Duurzaam bouwen staat hoog op onze prioriteitenlijst. Daarom hebben alle Bouwcentervestigingen een duurzaamheidsconvenant getekend. Daarmee verbindt iedere vestiging zich aan het gezamenlijke MVO-beleid. Want alleen samen zorgen wij voor een duurzame bouwketen. Van het gebruik van groene stroom en het terugdringen van CO2-uitstoot tot het verduurzamen van ons bouwassortiment. Klaar voor de volgende generatie.

Samen zorgen we voor een duurzame bouwketen. Klaar voor de volgende generatie.

Duurzame bouwmaterialen en certificering

Bouwcenter verkoopt een breed assortiment duurzame bouw- en afbouwmaterialen met diverse keurmerken zoals dubokeur, Cradle 2 Cradle en Blaue Engel. Van gereedschappen die stofvrij werken garanderen tot FSC/PEFC gecertificeerd duurzaam hout. Goed voor mens en milieu! En of het nu certificering met BREEAM, LEED, WELL of GPR is, Bouwcenter helpt je graag bij het verzorgen van bewijslast waarmee je aantoont dat jouw bouwproject duurzaam is.

Groene stroom

Bijdragen aan de productie van duurzame energie. Dat vinden wij belangrijk. Daarom gebruiken wij, zowel op ons hoofdkantoor in Gorinchem- als in ons logistieke centrum in Echt, groene stroom verkregen uit Nederlandse windmolens en groen gecompenseerd gas. 

Transport

Transport is een milieuvervuiler. Als leverancier van bouwmaterialen zijn wij ons hiervan bewust. Om de CO2-uitstoot te verminderen werken wij actief aan het beperken van transportkilometers en het schoner maken van ons wagenpark. 

Duurzaamheidsmagazine Cirkel

Duurzaam bouwen is de toekomst. Toch is er nog veel onbekend binnen de branche. Wat betekent BREEAM, BENG of Luchtdicht bouwen, bijvoorbeeld? En hoe pas je dit als bouwpro toe in de praktijk? Cirkel geeft antwoord. Het duurzaamheidsmagazine verschijnt twee keer per jaar met wisselende relevante thema’s en geeft op een laagdrempelige manier antwoord op álle duurzaam bouwen vragen. Praktisch, helder en altijd actueel.

Goede doelen

Wij van Bouwcenter bouwen graag. Oók aan de toekomst van onze volgende generaties. Daarom ondersteunen wij goede doelen, die bijdragen aan een goede toekomst voor Nederlandse jeugd.

Stichting Semmy

Weet je wat de meest dodelijke vorm van kinderkanker is? Waartegen geen behandeling is en dus geen kans op genezing? 

Achtien kindjes per jaar worden getroffen door een tumor in de pons van de hersenstam. Stichting Semmy is het fonds in Nederland dat wetenschappelijk onderzoek naar deze vorm van kinderkanker financiert. voor de achttien getroffen gezinnen is er na diagnose geen hoop. Het doel van Stichting Semmy is dan ook: hoop na de diagnose. Kijk voor meer informatie op stichtingsemmy.nl

Veer(le)kracht

Bij Veerle is begin 2022 een Diffuus Midlijn Glioom (DMG) vastgesteld. Dit is een zeldzame en agressieve vorm van hersenkanker. De kinderen die deze vorm van kanker hebben, hebben helaas tot nu toe een zeer lage overlevingskans. Buiten Europa zijn enkele, veelbelovende medische trials gestart en door geld in te zamelen, wil stichting Veer(le)kracht dit ook naar Nederland halen. Kijk voor meer informatie op veerlekracht.nl.

Ga terug naar Nieuws & advies