Duurzaamheid

Zorgen voor de volgende generatie

Als het aan Bouwcenter ligt leven we in een wereld waar er uitsluitend duurzaam wordt gebouwd. Niet alleen in de bouwsector, ook aan het behoud van onze planeet.

En dat is niet voor niks, want Bouwcenter bestaat uit 81 vestigingen. Allemaal regionale familiebedrijven met oog voor persoonlijk contact. Juist wij bouwen graag aan een duurzame toekomst voor de volgende generatie. Niet morgen of volgend jaar, maar vandaag. Want een duurzame toekomst begint hier en nu.

Om ervoor te zorgen dat we in de toekomst ook echt in die wereld rondlopen, werkt Bouwcenter continue aan verduurzaming, voor mens, dier en milieu. Duurzaam bouwen staat hoog op onze prioriteitenlijst. Daarom hebben alle Bouwcentervestigingen een duurzaamheidsconvenant getekend. Daarmee verbindt iedere vestiging zich aan het gezamenlijke MVO-beleid. Want alleen samen zorgen wij voor een duurzame bouwketen. Van het gebruik van groene stroom en het terugdringen van CO2-uitstoot tot het verduurzamen van ons bouwassortiment. Klaar voor de volgende generatie.

Samen zorgen we voor een duurzame bouwketen. Klaar voor de volgende generatie.

Duurzame bouwmaterialen en certificering

Bouwcenter verkoopt een breed assortiment duurzame bouw- en afbouwmaterialen met diverse keurmerken zoals dubokeur, Cradle 2 Cradle en Blaue Engel. Van gereedschappen die stofvrij werken garanderen tot FSC/PEFC gecertificeerd duurzaam hout. Goed voor mens en milieu! En of het nu certificering met BREEAM, LEED, WELL of GPR is, Bouwcenter helpt je graag bij het verzorgen van bewijslast waarmee je aantoont dat jouw bouwproject duurzaam is.

Groene stroom

Bijdragen aan de productie van duurzame energie. Dat vinden wij belangrijk. Daarom gebruiken wij, zowel op ons hoofdkantoor in Gorinchem- als in ons logistieke centrum in Echt, groene stroom verkregen uit Nederlandse windmolens en groen gecompenseerd gas. 

Transport

Transport is een milieuvervuiler. Als leverancier van bouwmaterialen zijn wij ons hiervan bewust. Om de CO2-uitstoot te verminderen werken wij actief aan het beperken van transportkilometers en het schoner maken van ons wagenpark. 

Duurzaamheidsmagazine Cirkel

Duurzaam bouwen is de toekomst. Toch is er nog veel onbekend binnen de branche. Wat betekent BREEAM, BENG of Luchtdicht bouwen, bijvoorbeeld? En hoe pas je dit als bouwpro toe in de praktijk? Cirkel geeft antwoord. Het duurzaamheidsmagazine verschijnt meerdere malen per jaar met wisselende relevante thema’s en geeft op een laagdrempelige manier antwoord op álle duurzaam bouwen vragen. Praktisch, helder en altijd actueel.

Goede doelen

Wij van Bouwcenter bouwen graag. Oók aan de toekomst van onze volgende generaties. Daarom ondersteunen wij goede doelen, die bijdragen aan een goede toekomst voor Nederlandse jeugd.

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)

De Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) werft fondsen voor onderzoek naar kinderkanker. Het doel is de genezingskans te vergroten. Om deze ambitie te verwezelijken, steunen óók wij deze stichting. Met een groot aantal collega’s lopen wij ieder jaar de KiKa run: een hardloopparcours van 5 en 10 kilometer. Het ingezamelde geld komt volledig ten goede aan deze stichting. 

Stichting van het Kind

We ondersteunen Stichting van het Kind bij het opzetten van concrete, praktische projecten voor kinderen in Nederlandse tehuizen. Kwetsbare kinderen, veelal verlaten, mishandeld of verwaarloosd. Deze groep kan een steuntje in de rug gebruiken. Sport en spel projecten, workshops en vakantie- en weekendopvang zorgen ervoor dat zij hun zorgen even kunnen vergeten. 

 Ga terug naar Nieuws & advies