Duurzaamheid

Zorgen voor de volgende generatie

Als het aan Bouwcenter ligt leven we in een wereld waar er uitsluitend duurzaam wordt gebouwd. Niet alleen in de bouwsector, ook aan het behoud van onze planeet.

En dat is niet voor niks, want Bouwcenter bestaat uit 86 vestigingen. Allemaal regionale familiebedrijven met oog voor persoonlijk contact. Juist wij bouwen graag aan een duurzame toekomst voor de volgende generatie. Niet morgen of volgend jaar, maar vandaag. Want een duurzame toekomst begint hier en nu.

Om ervoor te zorgen dat we in de toekomst ook echt in die wereld rondlopen, werkt Bouwcenter continue aan verduurzaming, voor mens, dier en milieu. Duurzaam bouwen staat hoog op onze prioriteitenlijst. Daarom hebben alle Bouwcentervestigingen een duurzaamheidsconvenant getekend. Daarmee verbindt iedere vestiging zich aan het gezamenlijke MVO-beleid. Want alleen samen zorgen wij voor een duurzame bouwketen. Van het gebruik van groene stroom en het terugdringen van CO2-uitstoot tot het verduurzamen van ons bouwassortiment. Klaar voor de volgende generatie.

Samen zorgen we voor een duurzame bouwketen. Klaar voor de volgende generatie.

Duurzame bouwmaterialen en certificering

Bouwcenter verkoopt een breed assortiment duurzame bouw- en afbouwmaterialen met diverse keurmerken zoals dubokeur, Cradle 2 Cradle, ISO14001 en Blaue Engel. Van gereedschappen die stofvrij werken garanderen tot FSC/PEFC gecertificeerd duurzaam hout. Goed voor mens en milieu! En of het nu certificering met BREEAM, LEED, WELL of GPR is, Bouwcenter helpt je graag bij het verzorgen van bewijslast waarmee je aantoont dat jouw bouwproject duurzaam is.

EQ zero

Bouwcenter heeft EQ zero gelanceerd, hét totaalconcept voor duurzaam wonen met Nul op de Meter. Het intelligente EO zero-systeem omvat alle onderdelen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Het verbruikt alléén wanneer de bewoner hier behoefte aan heeft. Bijzonder geschikt voor woningcorporaties en vastgoedbezitters, ontwikkelaars en consumenten die voorbereid willen zijn op bouwen volgens de BENG of NOM.

Groene stroom

Bijdragen aan de productie van duurzame energie. Dat vinden wij belangrijk. Daarom gebruiken wij, zowel op ons hoofdkantoor in Gorinchem- als in ons logistieke centrum in Echt, groene stroom verkregen uit Nederlandse windmolens en groen gecompenseerd gas. 

Transport

Transport is een milieuvervuiler. Als leverancier van bouwmaterialen zijn wij ons hiervan bewust. Om de CO2-uitstoot te verminderen werken wij actief aan het beperken van transportkilometers en het schoner maken van ons wagenpark. 

Goede doelen

Wij van Bouwcenter bouwen graag. Oók aan de toekomst voor onze volgende generaties. Daarom ondersteunen wij goede doelen, die bijdragen aan een goede toekomst voor zowel Nederlandse jeugd als kinderen in het buitenland. We ondersteunen SOS-kinderdorpen bij de opbouw van een trainingscentrum in Guinee-Bissau, één van de armste landen in Afrika. Hier krijgen kansarme kinderen praktijkonderwijs dat ze helpt bij het opbouwen van een zelfredzaam leven. 

Daarnaast steunen we stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en lopen wij ieder jaar met een groot aantal collega’s de KiKa run. Het ingezamelde geld komt volledig ten goede van deze stichting.  

 Ga terug naar Nieuws & advies