Algemeen

Wat is een nul op de meterwoning?

Bij een nul-op-de-meterwoning wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. (bron www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/gebouwen/woningbouw/energieneutraal-bouwen/nul-op-de-meter)

Wat heb ik nodig als ik nul op de meter wil?

Verwarming zonder gas, zonnepanelen of andere energie opwekkers en een registratiesysteem om bij te houden hoeveel energie u opwekt en verbruikt over de periode van een jaar.

Is de energierekening echt nul?

Nul-op-de-meter wil zeggen dat er over een periode van 1 jaar net zoveel energie verbruikt wordt als zelf opgewekt. Per maand verschillen zowel opbrengst als verbruik, omdat het samenhangt met verschillende factoren zoals de seizoenen, vakantie etc. Bovendien vindt er jaarlijks een verrekening plaats van energie heffingskorting en betaalt u vastrecht aan de energieleverancier. 

Kan ik aanspraak maken op subsidies?

De overheid stimuleert energiezuinig bouwen, en veel gemeentes en locale overheden bieden aantrekkelijke regelingen. Zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzaam-bouwen-en-verbouwen/duurzaam-bouwen en informeer bij jouw gemeente. 

Kan het EQ zero systeem meegefinancierd worden?

Er zijn veel banken die voordelige financieringsmogelijkheden bieden, neem daarvoor contact op met uw hypotheekverstrekker.

Wek ik net zoveel energie op als ik verbruik?

Daar kun je voor kiezen, bijvoorbeeld bij een nul-op-de-meterwoning. Maar het is niet noodzakelijk.

Is er een standaard pakket verkrijgbaar?

EQ Zero biedt een compleet pakket om uw woning te voorzien van alle comfort, binnen de van energie-nul op de meter.

Wat zit er in het EQ zero  pakket?

Het EQ Zero concept bevat alle elementen die nodig zijn om energie te besparen, van zonnepanelen en energiezuinige vloerverwarming tot een zeer zuinige waterbesparende douche.

Wat zijn de aanvullende kosten?

Dat hangt helemaal af van uw woning. Betreft het nieuwbouw of renovatie? Wilt u beginnen met energie besparen of wilt u naar nul-op-de meter?
Hou te allen tijde rekening met de aanpassingen aan de technische installatie. Uw Bouwcenter adviseur helpt u graag op weg.

Hoeveel jaar garantie geven jullie?

Het EQ Zero concept bestaat uit producten die hun functie reeds bewezen hebben en al geruime tijd op de markt zijn. De garantie varieert van 10 tot jaar 30 jaar op de diverse onderdelen.

Maken jullie de (EPC) berekeningen?

Uw Bouwcentervestiging kan helpen de juiste partijen te vinden om uw woning energie zuinig te maken.

Waar is het te krijgen?

Jouw Bouwcenter-vestiging voorziet u graag aan alle benodigde informatie en adviezen. Bekijk hier jouw dichtsbijzijnde dealer.

Wanneer is het te krijgen?

Het complete EQ Zero concept is al enige tijd leverbaar.

Kunnen jullie het ook installeren?

Wij adviseren om een erkend installateur in te schakelen voor het maken en aanpassen van de installaties in jouw woning.

Gerelateerde artikelen