EQ Shower

Is dat niet gevaarlijk om te douchen onder een recirculaire douche?

Douchen onder de recirculatie douche is geheel hygiënisch. Het water in het reservoir wordt via een (afneembaar en  te reinigen) filter opgezogen, vervolgens  passeert  het water een  Philips UV-lamp, die micro-organismen doodt. Dit systeem wordt ook gebruikt bij waterzuiverings- installaties.    

Is dat niet vies?

Het schoonhouden van de Recirculatie douche is eenvoudig. Het is standaard uitgerust met een spoel systeem: Na gebruik wordt het systeem met schoon water in enkele seconden schoon gespoeld. Er blijft geen water in achter.
Het filter in het reservoir is zeer eenvoudig los te draaien en onder een kraan te reinigen.

Het opgevangen water van de Recirculatie douche is slechts een paar liter. Deze kleine hoeveelheid water gaat  via een filter en een speciaal ontwikkelde Philips UV lamp,​ die eventuele bacteriën en virussen doodt. Terwijl het water circuleert, voegen we 1-2 liter schoon heet water toe om er voor te zorgen dat het water op temperatuur blijft en continu ververst wordt. Het douchewater is gefilterd, gedesinfecteerd en wordt continue ververst. Binnen in de douche kun je controleren of de UV-lamp actief is.

Moet ik dan douchen onder vuil water van een ander?

Het is de bedoeling dat je jezelf wast met zeep en shampoo onder de handdouche. De speciale handdouche gebruikt slechts 5 liter water per minuut, dat is al een halvering van een normale handdouche.

Vervolgens schakel je het Upcycle systeem in voor de hoofddouche. Na het starten van het systeem, sluit de afvoer automatisch, wordt het reservoir automatisch gevuld om vervolgens 20 of 35 liter water per minuut uit de hoofddouche te laten komen. Om te stoppen drukt je deze knop nogmaals in.  Na het weglopen van het water wordt het systeem automatisch gereinigd. Er blijft geen water in het systeem achter. De volgende persoon die de douche gaat gebruiken, start met een schoon systeem.

Kan het ook met een standaard douchekop? 

De recirculatie douche is een compleet systeem met bijbehorende douchekoppen.

Is het alleen opbouw of kun je het ook inbouwen?

De recirculatiedouche is er in een opbouw- en inbouwvariant.

Kan de douche worden ingebouwd, zodat je het plastic frontje niet meer ziet?

Dat is mogelijk, het inbouwframe is 18-20 cm diep

Hoeveel opbouwhoogte heb ik nodig of kan het ook lager?

De douchebak is 13,5 cm hoog, incl. sifon

Is er ook een indicatie als mijn UV lamp niet meer werkt?

Via een indicator in de douche kunt u zien of de UV Lamp actief is.

Hoeveel liter water verbruik je bij een douchebeurt?

De speciale handdouche gebruikt slechts 5 liter water per minuut, dat is al een halvering van een normale handdouche.

De grote  Wellnessdouche geeft 20-30 liter per minuut, terwijl u slechts 1,2-1,5 liter per minuut verbruikt. Een traditionele douche zou dan 20 tot 30 liter water per minuut verbruiken.