EQ zero infraroodverwarming

Hoeveel stroom verbruikt het per m2 als het aan staat?

160W per m2

Hoeveel warmte komt er van infraroodverwarming af?

EQ Zero IR vloerverwarming zorgt voor warmte en comfort met een temperatuur van
ca. 25 – 30 ⁰C

Hoe warm wordt het matje?

De mat is voorzien van een beveiliging tegen oververhitting.  De vloersensor communiceert met de thermostaat, die ervoor zorgt dat de vloer nooit warmer wordt dan ca. 27°C.

Is dat wel veilig?

De vloerverwarming voldoet aan alle Europese richtlijnen, en dient te worden aangelegd door een erkend installateur. Voordat de vloer wordt afgewerkt moet de werking getest/gecontroleerd worden. Vervolgens moeten de weerstanden van de zones gemeten worden om eventuele afwijkingen tijdig op te sporen.

Hoe sluit ik het aan en met welke type koppelingen? Hoeveel Volt? Kan het ook op gelijkstroom, ivm mijn PV panelen?

Onze infrarood vloerverwarming wordt op 230V aangesloten. Wij adviseren het aan te laten leggen door een erkend installateur.

Wat als de infraroodverwarming kapot gaat? Moet dan mijn hele vloer eruit?

De folie kan beschadigen tijdens de verwerking. Daarom is het noodzakelijk om de installatie aan te laten leggen door een erkend installateur, die voor de afwerking controleert of het systeem correct functioneert.

Moet ik een basistemperatuur aanhouden? 

Wij raden aan de basistemperatuur op een constante temperatuur van ca. 18-20° te houden. Daarmee voorkom je grote pieken en een kil huis.

Zeker in het eerste jaar gaat het om de ervaring met de systemen in de woning en de temperatuurschommelingen. Het is eenvoudig om de basistemperatuur naar de persoonlijke voorkeur aan te passen.

Hoe lang duurt het voordat het comfortabel is in de ruimte?

Als het huis op een basistemperatuur verwarmd wordt, is het nooit kil in huis. Wilt u het een paar graden warmer, dan is dat binnen afzienbare tijd merkbaar.

Wat bedoelen jullie met Infrarood? Gaat dit door de vloerafwerking heen?

Infraroodpaneel verwarmt in principe niet de lucht (convectie) maar verwarmt door straling. Het straalt door de vloerafwerking heen. Hierdoor kan met een veel kleiner vermogen vergelijkbaar comfort geleverd worden. Het gevoel dat een dergelijke warmtebron op de huid geeft, is te vergelijken met het gevoel van in de zon zitten.

Is het infrarood of gewoon straling?

Infrarood vloerverwarming verwarmt middels infrarood straling.

Kan dit ook als basisverwarming of is het vooral voor de slaap-, werk- en studeerkamer?

Infrarood vloerverwarming is zeer geschikt als basisverwarming in de woonkamer en keuken. Vooral in ruimtes waar je langer verblijft. Voor de slaapkamer adviseren wij kleinere IR verwarmingspanelen omdat deze maar heel weinig gebruikt worden en voordeliger zijn in aanschaf.

Welk type vloerafwerking kan ik gebruiken?

De meest massieve vloerbedekking zoals laminaat, parket, vloertegels, PVC of linoleum zijn geschikt voor toepassing met IR vloerverwarming.

Is zo’n dikke toplaag nodig?

Het is nodig om de infrarood vloerverwarming af te werken met een massieve vloerbedekking ter geleiding van de warmte.

Wat is minimaal nodig als bedekking? 

Wanneer de IR Vloerverwarmingsfolie werkt en alle aansluitingen zijn gecontroleerd kan de Vloerverwarmings-folie worden afgedekt met EQ Zero antidamp PE Folie.
Vervolgens adviseren we anhydriet gietvloer dat zorgt voor een goede verspreiding van de vloerverwarming.

Hoe kun je het verwerken? Knippen?

De rollen verwarmingsfolie kunnen qua lengte op maat geknipt worden. Let op niet dichter dan 3 mm van de rand van het zwarte verwarmingsgebied van de folie!
Tijdens de verwerking mag de folie niet beschadigen, en er mag niet in geboord worden.

Kan het systeem ook in de douche worden aangelegd?

Voor natte ruimtes heeft EQ Zero andere elektrische verwarmingssystemen.