Beverwijk juli | 2019

Rene Lust

24-7

Menigeen denkt dan aan 24 juli, echter schrijf je “24-7 gesloten” dan is eerstgenoemde mogelijk maar ook van 12 uur ’s nachts tot 7 uur vroeg en uiteindelijk zou je zelfs kunnen denken aan 24 uur per dag en 7 dagen in de week. 

24 juli waren wij gewoon open van 7:00 tot 17:00 uur maar nu in de bouwvak periode hebben we iets aangepaste openingstijden, meer info op de website. Mocht je ons missen kan je altijd deze link gebruiken om 24-7 3D rond te kijken in ons pand in Beverwijk.

Nog eentje om op te letten tijdens je vakantie. Ik kwam een reclamebord tegen in een restaurant met “locals only”. Ik moet eerlijk bekennen dat ik heel even dacht dat het wel raar was dat er alleen personen uit de regio mogen eten…

Men bedoelde natuurlijk dat er alleen producten geserveerd worden uit de omgeving. 

De blog gaat tot begin september op vakantie maar oude berichten zijn 24-7 te lezen ook voor niet locals.

 

10 juli

Geen zak aan!

Vol trots presenteren wij onze nieuwe bigbag. 

De introductie van de eerste bigbags binnen Filippo kan ik me nog goed herinneren. Daarvoor gaan we bijna 30 jaar terug in de tijd. In onze zandoverslag vulden wij kleine zakjes zand (nou ja klein ca 50kg) met de hand/schep en de grotere hoeveelheden zand werden met de keepwagen geleverd, meestal gingen daar met het handje ook nog balen cement van 50 kg bij. Met de introductie van de heftruck deden zich andere mogelijkheden voor.

Vanuit de industrie werden ons gebruikte witte bigbags (blanco zonder reclame) aangeboden die wij dan weer gebruikten om zand en grind in te doen en met een pallet eronder werden ze vervoerd naar het werk. In de begin tijd vroegen we nog statiegeld voor de zakken, ze waren nu eenmaal schaars.

Uiteindelijk zijn we naar eigen bedrukte gele bigbags overgestapt inclusief crosscorner hijsogen die sterk genoeg zijn om de bigbags aan de lussen te hijsen. De bigbags zijn in basis bedoeld voor 1 malig gebruik en daarom zijn we afgestapt van het statiegeld principe, maar gelukkig zie ik de zakken als overslag volop hergebruikt worden, met onze reclame en al erop. 

Zal wel even wennen worden want het geel is vervangen voor antraciet, wat vind jij van onze nieuwe bigbags?

 

4 juli

Eis Actie

Waarom zou je goede dingen veranderen, zoals ieder jaar zijn ze er weer overheerleike eisjes.

Nu zullen er een aantal van jullie denken, hier klopt iets niet. Inderdaad weet ik ook wel dat we deze koude lekkerneien met een lange ei schreiven. Maar de vraag is had je oog dan ook op deze beidrage gevallen. Soms moet je net even anders doen om op te vallen.

Heel, heel lang geleden liet ik stickers voor mijn Drive in show maken met de volgende slogan,  “d’r kan er maar één de goeiste zijn”. Bij de drukker had ik al beet, daar maakte iemand zich wel heel erg druk over mijn woordkeuze. Er werd over gesproken en daar gaat het nu eenmaal om exposure te krijgen. De stickers plak ik al jaren niet meer maar met enige regelmaat wordt ik nog aan de slogan herinnerd.

Bij Filippo worden we ieder jaar bij de eerste warme dag alweer aan de ijsjes (we schrijven de ij weer normaal) herinnerd, “is er nog geen ijs?” Gelukkig kunnen we ze dan koud, (er is keuze tussen koud en heel koud), water aanbieden. Vanaf 1 juli is er weer water in bevroren vorm maar gelukkig is er ook nog water want je krijgt soms wel weer dorst van ijs. Tot snel bij ons aan de balie, “doe mij maar een split, oh, doe er ook een bekertje water bij”.