Beverwijk, juni | 19

Rene Lust

26 juni

HIHIHAAARRH “Meeuwen” 

Ons bedrijf zit aan het water en nabij de kust en dus hebben we met ze te maken. Met name in het broed seizoen zorgen deze gevleugelde alles eters voor behoorlijk wat overlast, op gepassioneerde wijze beschermen ze hun jongen maar vervelender is dat alles wat via de snavel naar binnen gaat er achter op een zeer explosieve manier weer uit komt. Zeker wanneer ze hun behoefte van grote hoogte laten vallen en je auto daaronder de “gelukkige” ontvanger is weet je zeker dat je emmer en spons weer ter hand kunt nemen. (niet te lang wachten want het lijkt wel lijm)

Sinds onze nieuwe loods, het zicht vanaf het oude dak op de haven heeft ontnomen, heb ik de indruk dat er minder meeuwen zijn, mogelijk komt dat ook omdat we sinds kort een speaker op het dak hebben welke random angst geluiden van meeuwen en gekrijs van roofvogels laat horen.

Echter toen ik laatst ons dakluik opende ben ik wel gaan twijfelen aan de speaker, precies onder de speaker zit een meeuw te broeden. Het dakluik direct maar dicht gedaan want we mogen de meeuwen niet storen, overigens hielp moeder meeuw ons daar fijntjes aan herinneren met een gerichte salvo verteerd eten van gister.

 

Guust Flater had zijn lachmeeuw ik vermoed dat wij een dove meeuw hebben.

 

 

19 juni

Steen schaarste? Steenrijk, straatarm

We moeten terug naar de middeleeuwen om te begrijpen waar deze uitspraak vandaan komt. Bakstenen waren erg duur, kon je een stenen huis laten maken dan moest je wel erg rijk zijn. De armen bouwden brandbare goedkope huizen van hout.

Op dit moment gebeurt er iets in de stenen markt waardoor we een extra betekenis aan steenrijk kunnen geven. De bouw is voortvarend bezig (dat wil niet zeggen dat het ook goed gaat) met als gevolg dat er soms op meest ordinaire stenen levertijden ontstaan, levertijden van eind van het jaar zijn helaas meer regel dan uitzondering. Heb je op dit moment voldoende stenen kan je jezelf zomaar steenrijk voelen.

Onze collega’s van Bouwcenter Filippo Leiden hebben een partij van ruim 60.000 mooie rood paarse vormbak rijnformaat (45mm dik) stenen die veelal gebruikt worden voor brug en kade renovaties maar die doen het zeker ook goed als blikvanger aan je volgende te bouwen huis.

rood paarse vormbak rijnformaat (45mm dik) Leiden

Je moet er wel steenrijk voor zijn want deze duurdere rijnformaat stenen zijn wat kleiner en je hebt er daardoor meer van nodig dan de “normale” waalformaat stenen.

Je kan niet wachten? We hebben tegenwoordig een uitgebreid assortiment hout op voorraad dus gebouwd kan er worden en hoeven we niet op een houtje te bijten.

 

12 juni

Jeetje, ben ik dan de volgende?

Sociale media is bijna niet meer weg te denken. Ik ben redelijk actief op Linkedin en probeer mijn netwerk netjes te onderhouden. Wiens uitnodig accepteer je wel en van wie niet? Ik vind dat we elkaar minimaal een keer ontmoet moeten hebben of in ieder geval het gevoel hebben dat we er beiden beter van kunnen worden.

Met name dat laatste deed me bij de uitnodiging van Rob van Warnaar uitvaartverzorging toch wel even de wenkbrauwen fronzen. Ben ik dan binnenkort aan de beurt en is Rob het verlengstuk van ijzeren hein himself of heb ik ooit iets getekend en loopt het met mij net zo af als één van de personage uit het fantastische boek van Belcampo de surprise (ook nog zeer treffend verfilmd) waar men zich door de uitvaart verzorging op bestelling naar de andere wereld kan laten helpen. 

Ik probeer dat afscheid nog maar even uit te stellen. Wel zit ik met het dilemma of ik Rob zijn uitnodiging moet aanvaarden, ik heb hem nog nooit ontmoet dus gaat mijn 2e voorwaarde op, er beiden beter van kunnen worden. Dat ik graag bouwmaterialen aan hem wil slijten mag duidelijk zijn, misschien wel hout voor een kist? Maar ja het is maar al te duidelijk wanneer hij wat aan mij heeft. 

Op het leven!

 

Ps Rob en ik zijn inmiddels digitaal verbonden

 

5 juni

Internet is nooit op vakantie

Ook een blog wil wel eens met vakantie. Wanneer je dit leest zou ik zomaar op vakantie kunnen zijn, er naar uit kijken of net terug zijn, internet daarentegen is altijd aan.

Omdat Internet nooit op vakantie is wordt het tijdens onze vakantie steeds lastiger om los van het web te komen met alle mobile data mogelijkheden.

In het recente verleden werd ik regelmatig gestoord door de meldingen op mijn mobiel. Tegenwoordig doe ik dat anders. Op mijn ringtoon na heb ik alle meldingen uitstaan en bepaal nu zelf wel wanneer ik naar mijn berichten kijk. Ik moet zeggen dat dit veel rust geeft.

Waar is de tijd toch gebleven dat als je niet gestoord wilde worden de hoorn van de haak liet en dan kon men ook geen bericht achter laten, je had immers alleen contact wanneer er aan beide kanten van de lijn iemand sprak. 

In het mobiel loze tijdperk was je bijna niet te bereiken wanneer je niet in de buurt van een vaste telefoon was. Nadeel was wel dat ik tijdens de vakantie altijd weer de behoefte had om in een lange rij voor de telefooncel te gaan staan om even naar de zaak te bellen, “is er nog wat?” Als er nu wat is sturen ze wel een berichtje en van de rij voor de telefooncel zijn we gelukkig verlost.

Top dat het internet nooit op vakantie is.