Beverwijk, april | 19

Rene Lust

26 april

Wat was jouw eerste auto (van de zaak)?

15 april was ik in de gelukkige omstandigheid dat ik alweer de 4e auto van de zaak mocht ophalen. In 2002 was het als 1e een Renault Laguna Grand Tour en daarna vervolgens 3 opvolgende modellen Grand Scenic. Wat een genot om weer nieuw te rijden, de geur, het uiterlijk en de laatste technieken. Goed moment om eens terug te kijken op mijn eerdere wagens. 

Aanschaf

kenteken

MERK

type

 

1983

FG-20-ZL

Citroen

CX2400 Break

 

1984

FV-39-KJ

BMW

323I V6

 

1985

NH-50-XF

BMW

318I

 

1986

BD-97-XK

Opel 

Record 2.3D Station bestel

 

1990

BV-41-TP

Renault

5 GT Turbo bestel

 

1991

TG-80-LP

BMW

325I V6

 

1992

RP-84-SK

Volkswagen

Golf GTD

 

1992

RS-29-TR

Renualt EBS

5 GT Turbo cabriolet

 

1994

TX-71-PD

Volkswagen

Golf GT

 

1994

YJ-24-LP

Citroen

XM Ambiance 3.0 V6

 

2002

80-JD-FL

Renault

Laguna Grand Tour

 

2006

11-SP-PN

Renault

Grand Scenic I

 

2011

36-STG-7

Renault

Grand Scenic II

 

2019

XZ-625-L

Renault

Grand Scenic III

 

Het internet afgespeurd naar foto’s van gelijksoortige modellen en wat is er een hoop te vinden. Weet jij de kentekens nog uit je hoofd? 

Nu eerst met veel plezier 5 jaar in de Scenic rijden wat zal er over 5 jaar weer voor nieuws te verkrijgen zijn. Want één ding is zeker de ontwikkeling van de auto staat, net zoals wij, niet stil!

19 april

Golf, swing is the…..

Vrijdag 12 april was alweer de 4e Filippo golfdag. Met een dun zonnetje, wind, paar spatten en heel veel zin zijn we met ca 60 zakenrelaties de fantastische baan van Wilnis op gegaan. Ik zal jullie verder niet met de uitslagen vermoeien maar het blijft mooi om te zien dat sport verbroedert. Na bijna 5 uur lopen met een flight zie je mooie contacten ontstaan tussen personen die elkaar bij de start van de flight niet eens kenden. Om heel eerlijk zijn was ik nooit zo van het golfen, pas sinds vorig jaar heb ik de golfclubs ter hand genomen en ik moet zeggen dat valt nog niet mee. De randzaken, contacten en af en toe een balletje putten van een meter of 10 dat gaat goed maar even een bal raken met de prefecte swing is heel andere koek. 

Hoe is het eigenlijk met jouw swing? Mocht je volgend jaar ook mee willen doen aan de Filippo golf dag stuur me even een berichtje dan zorg ik dat je op de deelnemers lijst van 2020 komt te staan en een uitnodiging krijgt.

Ik ga verder met het oefenen van mijn swing, van de golfers om me heen hoor ik dat het uiteindelijk goed komt, the Deep River Quartet zong het ooit al “swing is the thing” eerst zien dan (golven) geloven. 

Aan de lachende gezichten op de foto te zien zit het met hun swing wel goed.

 

11 april

Oranje

Dat ik bijna in Oranje speelde zal bij weinigen bekend zijn. Samen met Marco, Ruud en Frank vlak voor de EK finale. Het scheelde echt niets maar gelukkig had de tegenstander blauwe hesjes bij zich zodat wij die opzichtige Oranje dingen niet aan hoefden, daar waren Marco Snelderwaard, Ruud Bakkum, Frank Burger en ikzelf maar wat blij mee. 

Ik weet zeker dat jullie even aan het denken heb gezet. 

Wat ik wil meegeven is wat de ene schrijft/zegt kan de ander met een andere bril lezen/horen. Bekend voorbeeld is de opruimer die aan de uitvoerder vraagt, “waar moeten die lichtbakken heen?” “Oh doe maar in de container” en zo belanden de bakken in de afvalcontainer terwijl de uitvoerder de opslag container bedoelde.  

Duidelijk praten en goed luisteren valt niet mee. Zo hadden we ooit een klant die drie.e.kwart m3 beton bestelde (mompelde). Had hij 2,5 m3 beton over. De klant bestelde ¾ m3 beton maar kreeg 3¼. Aan de schuldvraag zijn we maar niet begonnen.

Door slechte communicatie ontstaan fouten, ik maak me wel eens zorgen over de niet Nederlands sprekende chauffeurs en bouwvakkers op de bouw, begrijpen we elkaar wel goed? Het blijkt al lastig genoeg om geen fouten te maken wanneer beide partijen dezelfde taal spreken.  

Orange, Naranje, Pomaranczwy, Arancione, Aurantiaco

 

5 april

Slaapzaak!

Een relaas over triggers, kansen en je realiseren dat alles wat je zegt ook ergens anders terecht kan komen.

Wat zijn we nog dagelijks blij met onze locatie. Uitstraling en processen helemaal van deze tijd. Onze entourage is dan enorm verandert in de loop der jaren zijn onze manier van werken en contact met de klanten niet heel anders geworden, altijd dicht bij de klant en leveranciers met korte communicatie lijnen.

We hebben een aantal behuizingen gehad op dezelfde locatie. Eind jaren 80 kwamen er 2 portable cabins dienst doen als kantoor en expeditie. Super blij waren we met deze mooie aanpassing echter niet iedereen deelde ons gevoel. Via een vertegenwoordiger van een leverancier kwam ons ter ore dat een plaatselijke concurrent zo hun gedachten had over ons. “Filippo is een slaapzaak, en ze zitten nog aan de meubelboulevard ook” met een hoop gelach aan hun kant. Dat deed even pijn moet ik zeggen maar geloven in eigen kracht en door. Eerlijk gezegd kon ik de humor van de opmerking nog wel inzien ook, maar het is voor mij toch altijd onbewust een trigger geweest voor de stip aan de horizon van Filippo. 

Uiteindelijk gaat het erom dat je weet waar je met elkaar naar toewerkt en dat doet op een manier die je klanten aanspreekt (Door mijn DJ leven weet ik maar al te goed dat je het niet iedereen naar hun zin kan maken, soms heb je een andere muziek smaak). Door “gewoon” ons werk te doen en via uitingen in kranten, vakbladen en boeken hebben we laten weten dat Filippo bestaat. 

Tegenwoordig is het met alle sociale media nog makkelijker om te laten weten waar je voor staat en voor wie je het doet, mooi toch.

Waar gaan we dan naartoe met dit verhaal? Recent deed zich de mogelijkheid voor om aan één van de velden van Hockeyclub Overbos onze naam te verbinden. Met 4 kinderen op deze club sowieso leuk om iets voor de club te doen maar de locatie van dit veld sprak ons wel erg aan. Dus vanaf nu heet veld aan de van Loenenlaan in “Beverwijk Bouwcenter Filippo veld 3” en een groot reclame bord kijkt nu uit op de plek waar ooit uitspraak over ons als slaapzaak werd gedaan.

Kern van het verhaal. De handel die de uitspraak deed bestaat niet meer onder zijn naam, de meubelboulevard zitten nog een paar woonwinkels en wordt nu aangepakt voor een nieuwe bestemming, wij zitten er nog en zijn klaar voor de toekomst. 

Een soms leuk bedoelde uitspraak kan anderen op scherp zetten, nog bedankt daarvoor.

Wie weet is dit verhaal een trigger voor iemand anders.