Blogs | april 2020

Rene Lust

26 april

4 op een rij

Daar staan ze dan alle 3 netjes op een rij. Zojuist onze 3e nieuwe Jungheinrich heftruck ontvangen.

Bij de keuze van een nieuwe heftruck maakt onze Thomas (heeft zelf veel heftruck ervaring) een voor selectie met de toekomstige gebruikers om samen met de financiële kant te gaan voor een instrument dat aan de wensen van de gebruiker en toepassing voldoet.

Eind 2018 kochten we een Jungheinrich EFG 430 K 2018 // draagvermogen 3000kg // hefhoogte 6500mm // hefcamera // hydraulische vorkensteller. Omdat we boven de 6 m1 ook veilig onze spullen moeten wegzetten en pakken zit er een stabilisator en camera systeem in de truck

De 2e truck kwam in 2019, een EFG 535 K 2019 // draagvermogen 3500kg // hefhoogte 6500mm // hefcamera // hydraulische vorkenspreider. Deze was iets zwaarder om meer stabiliteit op hoogte te hebben en de rode vorkenspreider gaat tot bijna 2m1 breed, wel zo handig bij lange pakketten.

Heftruck 3 is een EFG 420 2020 // draagvermogen 2000kg // hefhoogte 6000mm // hydraulische vorkensteller en met zijn witte banden bedoeld is deze kleinste ook voor werk in de shop en speciaal voor het laden en lossen van de vrachtwagens

Allemaal hebben ze een dichte cabine en worden bereden door zeer tevreden berijders.

Zullen we in 2021, vier op een rij kunnen gaan spelen?

20 april

35 jaar, hebben jullie een Rintje Ritsma in het bedrijf?

Volgens velen is 35 jaar een bijzondere prestatie, ik zie het niet anders dan met veel plezier bij dezelfde werkgever blijven werken.

Begin 85 kwam mijn vader bij mijn drukke voorganger Herman Zijp. “Lukt dat allemaal wel in uw eentje?” “Ik kan wel iemand gebruiken met bouwkundige achtergrond en telefoon ervaring” “Die heb ik thuis zitten!”

Voor ik het wist werkte ik bij Filippo’s bouwmaterialen bv. 

Het was een tijd van handwerk, zonder pc, geen voorraad beheer, 2 telefoon lijnen, geen heftrucks, open van 8 tot 16.30 uur, met de bouwvak 3 weken dicht. Kortom, andere tijden.

In 35 jaar veranderde veel; de pc kwam, de fax kwam en verdween, de heftruck deed zijn intrede (bij ons), 24 uur economie, internet en mijn vader en “Zijp” zijn helaas overleden.

Ik groeide mee met alle nieuws en door een brede interesse heb ik van alles wel wat opgepakt. Ik zie dat bij meer van mijn generatie die ware allrounders zijn geworden.

Ik maak me daarom wel eens zorgen over de toekomst, specialisten kan ik altijd wel wat van leren maar hebben zij nog wel het totaal beeld? 

Rintje haalde nooit een olympische titel maar was wel jaren de beste allrounder.

Advies aan de toekomst, zorg voor een allrounder in je bedrijf.

Ik plak er nog wat jaren aan vast.

 

 

9 april

Paas Heftruck

Daar staan ze dan 7 overheerlijke chocolade kunstwerken van bakkerij Leek. Hapklare poppetjes? Zeker niet, de grootste is al bijna 40 cm. Nu ik aan deze tekst begin zijn er nog maar 4 figuurtjes over en dan te bedenken dat “onze” meiden thuis werken.

Maar hoe komen we hier dan aan?

Paar weken terug schampte een busje langs de zijkant van de heftruck met een lange streep tot gevolg. Zonde en nu?

Wij doen er met zijn allen heel veel aan om de vestiging en het materieel netjes te houden. Han Lokhorst sprak me tijdens onze vorige opening in 2002 aan; “René mijn complimenten ziet er top uit maar de truck is om het ook zo te houden”. 

Netjes houden doe je met z’n allen en wanneer je het dagelijks doet valt het allemaal wel mee.

Er is ons dus ook veel aan gelegen om de heftrucks netjes te houden. Schade formulieren werden ter hand genomen maar was dat allemaal wel de moeite waard? We zouden de heftruck dan ook een tijdje moeten missen. Daarom zelf maar even aan het poetsen geslagen en ik moet zeggen met een behoorlijk resultaat. De schadeformulieren hebben we verscheurd.

Als dank voor onze oplossing deze bonte stoet aan chocolade, waarvan er inmiddels nog maar 3 over zijn in ben bang dat de rest de Pasen ook niet gaat halen. 

Fijne Paas, pas goed op jezelf en anderen.

 

6 april

Muziek geeft ons steun! Maar wat zeggen de cijfers?

Afgelopen decennium had beste muziek in 55 jaar! Huhhh?

Althans dat zeggen de cijfers. 

Tussen 2010-2019 stonden 2090 nummers in de Top40, dat is 12.94% van de ruim 16.000 nummers in 55 jaar. Kijken we naar de bovenste 1000 dan staan daar 38.3% nummers uit de periode 2010-2019 en in de Top 100 wordt dat zelfs 68%. (per 1-1-2020)

Getallen liegen niet!  

Al jaren worden minder nummers op single uitgebracht en dat heeft volgens mij invloed op bovenstaande cijfers. In 2019 stonden 184 nummers in de Top40 in 1971 waren dat er 371. 

Sta je op nummer 1 dan krijg je 40 punten en op 40 1 punt. Van alle hits in de Top40 wordt een eeuwige lijst bijgehouden. Happy van Pharrell Williams staat op 1. 

Marco Borsato met Dromen zijn bedrog, staat inmiddels op 40 met 865 punten en zijn samenwerking met Armin en Davina, Hoe het Danst, staat met 901 punten op nr 26. Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak maar Dromen zijn bedrog had volgens mij toch veel meer impact dan Hoe het danst.

Zullen toekomstige generaties bij de allertijden lijst van de Top40 geen vertekend beeld krijgen? 

Voorlopig kunnen we alleen maar dromen van hoe ze danst in de disco.

Oh ja, we verkopen ook bouwmaterialen.