Blogs | mei 2020

Rene Lust

26 mei

zes juni 2020

Op 19 maart besloten we om vanaf 21 maart op zaterdag dicht te gaan. Heel veel was dicht en een trip naar de bouwmarkt werd even als gezin uitje gezien. Het thuis werken nam een vlucht en met een beperkte bezetting werd de vestiging fysiek gedraaid. 

Veel branches worden keihard getroffen door de corona maatregelen maar in de bouw gaat veel aangepast door en thuis heeft men tijd om die allang uitgestelde klussen op te pakken. Dat hebben we gemerkt, dagen van 50% meer bonnen dan normaal zijn geen uitzondering (let wel het gaat veelal om kleinere bonnen op de projecten is het beduidend stiller) en deze drukte moest met een kleinere bezetting worden weg gestouwd. Naast de corona kwam er nog een andere dreiging, stress! Doordat we ook geen uitlaat klep hebben in bv sport moet we voorzichtig omgaan met de drukte. Rond Hemelvaart zijn we zelfs 4 dagen dicht gegaan zodat we allemaal even konden bijkomen.

Nu Nederland weer een beetje open gaat en men het vertier elders kan vinden is voor ons het moment om op zaterdag weer open te gaan van 8-12 uur.

  

Ik heb daar zelf een uiting van gemaakt maar gelukkig hebben we Willemijn van onze afdeling marketing die daar op professionele wijze een poster heeft gemaakt, less is more en dekt helemaal de lading, ieder zijn vak!

Tot zaterdag.

 

18 mei

Brexit, topgear, one minut fourty...

En dan zijn ze alweer even weg de Engelsen. Eigenlijk merken wij er nog niet zo veel van in de bouw. Moeten we nu ook onze Engelse termen gaan aanpassen in de bouw? In het dagelijkse leven gebruiken we heel veel Engelse woorden maar in de bouw valt dat wel mee.

Even een snelle inventarisatie langs de collega’s kwamen we tot, Rockwool (merknaam), underlayment, roofmate, metalstud, WRC en liquid rubber. We zijn er vast een paar vergeten maar het valt wel mee derhalve. 

De Engelsen doen veel anders, links rijden, netjes in de rij staan (op 1.5M1), uit de EU stappen en ze tellen anders.

Wij tellen honderdzevenveertig (1e getal 100 dan laatste getal 7 en dan middelste getal)en zij tellen one hunderd forty seven, pakken netjes de volgorde van groot naar klein. Stel je voor dat ze bij topgear de rondjes van celebrities in de reasonably priced car met onze telwijze moesten prijsgeven dan was de lol er bij het 2e getal al vanaf.

Maar zijn de Engelsen wel zo anders in deze? Neen, wij tellen anders dan het overgrootste deel van de wereld, onze buren tellen overigens in dezelfde volgorde als ons, hundert sieben vierzig.

Vooralsnog staan we met z’n allen in de hoogste versnelling om alles weg te krijgen en zijn nog niet uitgeteld. Keep up the good work!

 

 

11 mei

Zonder hoor je er niet meer bij!

Wie heeft ze tegenwoordig niet in zijn tuin. Van die stoere douglas houten palen. In 10x10, 12x12, 15x15 of wil je er helemaal bij horen in 20x20 cm. 

Moest je begin jaren 80 volgens Jacobse en van Es met z’n allen aan een bakkie. Gladde zakenman Jacobse wist van Es te overtuigen om een bakkie aan te schaffen zodat hij zittend op een stoel in de aanhanger werd voorgetrokken (onder de klanken van Chic Cheer). 

In deze tijd gaan we voor de douglas palen. Douglas heeft een warme uitstraling en is één van de hardste Europese naaldhoutsoorten. Voordeel van douglas is dat het in het begin makkelijk te verwerken is en later steeds sterker en harder wordt.

Let wel er is wel wat verschil in douglas in de markt. Wij verkopen 4 ex logs gezaagd douglas dat is wel wat duurder dan 1 ex logs gezaagd maar daardoor blijven de palen rechter en vertonen minder hartscheuren en minder spinthout wat weer zorgt voor een betere duurzaamheid.

Wanneer je de palen komt halen adviseren we je wel om een bakkie mee te nemen want de exemplaren van 20x20 van 4m1 lang zullen niet in je auto passen, maar we leveren ze met hetzelfde gemak met de  vrachtwagen thuis. Natuurlijk hebben we ook bijpassende zaken om een complete schutting of afdak te maken.

“Iedereen heeft toch een afdakkie”