Blogs | okt 2020

Rene Lust

26-okt

“Bij de buren krijg ik nog wel koffie!”

De boodschap is al langer duidelijk “alleen samen krijgen we corona onder controle”. Wij als bedrijf kijken goed hoe we de risico’s op besmetting kunnen beperken. 

Daarom draagt nu een iedereen die mobiel is een mondkapje, dus ook in de loods. We hebben ook besloten om op zaterdag dicht te gaan. De opmerking die je dan krijgt “is de besmetting op zaterdag hoger?” Tja, op zaterdag komen er nu eenmaal ook klanten die we door de weeks niet zien. Als groothandel zijn wij er vooral voor relaties die al jaren zaken met ons doen en bijna dagelijks komen, natuurlijk kunnen die ook het virus binnen brengen, maar we proberen onze Filippo bubbel zo klein mogelijk te houden.

We doen ook weer minder aan gezelligheid, al doet dat pijn, en daarom moeten we aantal zaken even laten. We schenken daarom geen koffie meer aan onze klanten om zo de tijd dat ze binnen zijn zo kort mogelijk te houden.

Zo kregen we op de vraag van een klant om een bakje koffie die we helaas moeten afwijzen, de volgende reactie “bij de buren krijg ik nog wel koffie!” 

Met een vriendelijke glimlach volgen we ze op hun pad naar buiten en denken dan, je mag het niet uitspreken natuurlijk, wie weet waar je daar (waar ze geen mondkapjes dragen) nog meer kan krijgen……..

 

19-okt

Zaterdagen wederom gesloten

Nadat we op gepaste afstand met Olga Commandeur opnames maakten voor onze jubileum blog was het idee om de volgende blog (deze dus) wat aandacht aan Olga te besteden met haar inzet om ons in beweging te krijgen en te houden, want dat doet ze super goed. Wanneer ze voor de groep gaat staan, staat er echt iemand, geeft ze duidelijk het tempo aan en weet ze een ieder vol enthousiasme op sleeptouw te nemen. 

Bij een aantal collega’s bespeurde ik zelfs enige zenuwen door het bezoek van deze beweging goeroe pur sang maar die was snel verdwenen nadat we na afloop nog even de tijd namen om wat bij te praten (tuurlijk op gepaste afstand). Wat heeft ze veel te vertellen over o.a. bewegen en mooie verhalen over wedstrijden waar je eigenlijk verwacht dat deze heroïsch zouden zijn verlopen maar in tegendeel, je leert er wel van zelfs als je 1 na laatste wordt, met snelwandelen, blijkt dat er vele manieren van bewegen zijn.

Maar helaas Olga... de corona vraagt nu aandacht. Op dezelfde plek waar we recent stonden hebben we de 1,5 meter aanduidingen maar weer vernieuwd.

Ben in ieder geval wel blij dat de opnames al gedaan zijn want met mondkapje op hadden we het nog lastiger gekregen.

Oh ja, elke zaterdag zijn wij voorlopig gesloten.

Blijf gezond!

https://olgacommandeur.nl/

 

13-okt

Blog 100, Bouwcenter Filippo in beweging

Op 29 maart 2018 verscheen de 1e blog van Bouwcenter Filippo op het web. Nu bijna 2,5 jaar verder zitten we op nr. 100. Dit keer laten we beelden het werk doen.
Onze collega’s in actie, van bestelling naar order picking tot…….?

Bouwcenter Filippo Beverwijk in beweging! Laat je verrassen, “Never a dull moment!”

 

 
 
 

6-okt

Blog 99

De volgende blog is nr 100 en deze zal volledig uit bewegend beeld bestaan dus in nr 99 kijken we even terug in tekst.

De 1e blog verscheen in april 2018 en had t/m nr 48 als onderwerp alle fases van de nieuwbouw, aankleding en vulling van onze locatie in Beverwijk. Foto’s werden voorzien van een klein beetje tekst.

Vanaf mei 2019 veranderde de blog van gezicht en ging vooral over zaken die schrijver van de blog (René Lust) bezig houden. Foto’s en maximaal 1300 karakters (meer kan je niet kwijt in een bijdrage op Linkedin) gaan bijna wekelijks on-line.

Onderwerpen gaan van muziek tot afvallen en van hout tot heftruck. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat blogs waar personen op staan het meest worden bekeken (en ik hoop gelezen) het meest bekeken is de bijdrage waar de personen met een balkje voor hun ogen worden getoond, boefjes.

Wat mij betreft mogen de blogs met een glimlach op het gezicht gelezen worden en wie weet steek je er nog wat van op.

In nr 100 laten we Bouwcenter Filippo (Beverwijk) zien van een kant waar we goed in zijn en wie weet worden jullie nog verrast en toveren we een glimlach op je gezicht.

20 van mijn favo foto’s kleden blog 99 aan, oeps zit al aan de 1200 leestekens moet afronden, 100 blogs in een bewogen tijd, nr 100 Filippo in beweging!