Blogs | sept 2020

Rene Lust

29-sept

Hedera

Stom, hedera tegen de gevel laten groeien kan je achteraf denken. Nu was de gevel opgetrokken uit van die gele typische jaren 70 stenen, functioneel maar weinig uitstraling en dus is er uiteindelijk een keim laag aangebracht, iets waar ik normaal niet achter sta (je gaat toch meer onderhoud aan je gevel krijgen) maar soms moet je principes laten varen.

Om de gevel wat aan te kleden is ooit voor hedera gekozen. Deze klimop doet waar het goed in is, klimmen en het liefst alle kanten op. Dat klimmen is nog niet zo erg maar de wortels die het op je muur achterlaat wordt je niet vrolijk van, zeker wanneer je voor ander groen kiest.

Verwijder de hedera wanneer het nog aan de wortels zit (laat het niet uitdrogen) en dan blijft een spoor van haartjes achter (links op foto) en dan begint de uitdaging. Zie de haartjes er maar af te krijgen. Van schuurmachine tot schuurspons en van staalborstel tot tandenborstel. Hielp allemaal niet veel.

Uiteindelijk met 2 flinke spierballen, staalborstel met koperen draden en veel tijd komen we tot resultaat van middelste foto. Na een schilder beurt ziet de muur er weer als nieuw uit (rechts).

Er is nu gekozen voor een Toscaanse jasmijn maar hou deze ook in de gaten want “hé dra” zit je hele muur onder.

(vergeet geen poefstukje te borstelen)

 

15-sept

Nieuwe bedrijfskleding?

In Beverwijk hebben we nieuwe buren en zij doen in kleding. Huh kleding! Kunnen we nu ook de “inside leg” op laten meten aan de Steenkade door Mr Humphries? Dat gaat zeker niet gebeuren maar wil je een outfit ala Mrs. Slocombe dan zal je hier zeker slagen.

Onze nieuwe buren zijn namelijk Greet Verkleedt, met als nieuwe eigenaren Servee en Astrid de Jong, een bedrijf waar je werkelijk alles kunt huren om een andere gedaante aan te nemen.

Greet verkleed

Astrid verraad met haar accent(je) dat ze Brabantse roots heeft, dus het kan niet anders dat ze veel verstand heeft van verkleden en dat hebben we inmiddels ervaren. Vriendelijk, aandachtig en vakkundig werden 2 van onze collega’s een tijdelijke outfit aangemeten.

We twijfelen nog of we hier onze nieuwe bedrijfskleding van gaan maken en wie weet zou het een nieuwe markt voor Greet/Astrid kunnen zijn want ze moeten het nog steeds zonder (verkleed) feesten doen. Voordeel voor ons is met dit bedrijf in de buurt we de komende jaren iedere dag wat anders aan kunnen, wat hebben zeveel!!!!!

 

Echt een aanrader, een dagje verkleed op het werk. Gegarandeerd veel plezier!

Ook een dagje anders? www.greetverkleedt.nl

Wordt u al geholpen?

Ps, oh ja, herken jij onze collega’s?

 

 

8-sept

Dode of blinde hoek!

Onze eigen chauffeurs; Dennis, Elroy, Kuno en Hans maken jaarlijks vele kilometers met soms 30 ton op de assen. Materialen dienen goed verpakt en vastgebonden van A naar B te worden gebracht en worden op locatie veilig gelost met kraan of mobiele heftruck. 

Onderweg van A naar B vraagt uiterste concentratie van onze chauffeurs. Verkeer om je heen kan soms heel onvoorspelbaar zijn.

Collega Hans van Geijlswijk doet jaren lang vrijwilligerswerk bij de reddingsbrigade en weet helaas dat leven en dood heel dicht bij elkaar kunnen liggen.

Al jaren doet onze Hans met enige regelmaat scholen aan om daar leerlingen te wijzen op de “blinde hoek” ook wel “dode hoek” genoemd. Recent deed Hans basisschool De Zonnewijzer aan. Fietsen, pylonen en afzet lint laten aan de buitenkant van de truck zien wat de gevaren zone is. De leerlingen mogen zelfs plaats nemen achter het stuur om te ervaren wat de chauffeur ziet maar vooral niet ziet. 

Handig tip van een leerling, “zie jij de chauffeur dan kan hij jouw ook zien”. 

Verkeer zijn we allemaal! Laten we daarom allemaal de boodschap van Hans verder uitdragen en veelvuldig delen. Attendeer je kinderen of klein kinderen nogmaals aan de gevaren in de omgeving van een vrachtwagen. Liever 1 keer te veel dan ervaren waar de dode hoek zit.

1-sept

Zaagmans

Op onze vestiging in Beverwijk wordt wat afgezaagd. In onze zaagruimte is er in 2 jaar tijd flink wat op maat gemaakt en de afzuiging heeft al heel wat zaagsel opgezogen.

Van een steenliefhebber is het bijna niet te bevatten maar ik ga het toch zeggen, 'hout is goud'. Het gekke is alleen dan weer dat het zagen en het restproduct zaagsel weer in een ander (negatief) daglicht kunnen staan.

'Hij loopt maar door te zagen' te zeuren! 

'Heb je zaagsel in je hoofd', werd vroeger nogal eens gebezigd bij niet al te snuggere personen.

Onze zaagmachines zijn heel modern maar kunnen niet vanzelf zagen, daar hebben we onze zaagmans voor; Ger, Rob en Hans (die zijn uit het goede hout gesneden) staan voor u klaar om te zagen.

 

De zaagbladen worden wekelijks vakkundig geslepen om zo splintervrij te kunnen zagen en het zagen doen we met veel plezier maar vragen daar wel een kleine vergoeding voor.

Overigens zagen we bijna alles maar geen trespa, brandwerende platen en wij zagen ook niet de week door.

En na een rondje zagen is het tijd voor een bakkie, 'Goeiesmorgens Juffrouw Jannie'.

'Ik sterf van de dorst', ' 't zal wel nadorst zijn!' 'Heb je een houtenkop?'

'Gelukkig hoeven we nog niet op een houtje te bijten'.

'Genoeg gezeten, anders krijg je een houten kont!'

Het 'hout' niet op.

Wordt nu wel afgezaagd.