Beverwijk jan | 2020

Rene Lust

27 januari 2020

Ard en Keessie hadden dit ook wel gewild

1 Februari is ons verbouwde pand in Beverwijk alweer 1 jaar in gebruik. Nog dagelijks krijgen wij complimenten over het open karakter van loodsen, shop, balie en kantoren. 

Een fijne omgeving om in te kopen en te werken waar ook een deel van de logistiek voor de andere Filippo vestigingen wordt gedaan. Grootste voordeel is dat we overdekt orders klaar zetten en dat komt de productiviteit ten goede. 

Ik neem u terug naar 14 maart 1971, ik hoor, als de dag van gister, Theo Koomen live in de uitzending bellen met de vader van Ard Schenk, Ard had zojuist een fantastisch wereld record geschaatst op de 10 km op de buitenbaan in Inzell en was als eerste onder de ondenkbare grens van 15 min gedoken. Tegenwoordig zou Ard met die tijd ruim 4 keer worden ingehaald door Patrick Roest. 

Het is natuurlijk geen eerlijk vergelijk want in 2020 doen we alles met de klapschaats en op ideaal overdekt ijs. Bij ons is dat eigenlijk niet anders, in de tijd van Ard en Keessie hadden wij nog geen heftruck en deden we alles in de buitenlucht. 

Wij hebben het nu goed voor elkaar maar zullen zeker schakelen op veranderende omstandigheden, tijden veranderen snel!

“Ard en Keessie geef hem van katoen”, wat hadden zij overdekt voor tijden gereden?

 

17 januari 2020

“Dit is een goed stel hoor”

De uitspraak van Theo Reitsma die ons terug voert naar 88, “het” mannen voetbal moment. In die tijd had dames voetbal nog weinig aandacht.

Vlak daarvoor deed ik MTS bouwkunde. Wij hadden 1 meisje in de klas, was de bouw geen mannen wereld? De dames die we toen in de bouw tegen kwamen deden hoofdzakelijk administratieve werkzaamheden. 

In de jaren 90 zag je bij een aantal fabrikanten dames in de rol van vertegenwoordiger verschijnen en niet snel daarna ook aan de balie en binnendienst van de bouwmaterialenhandel. 

In Beverwijk hebben wij onze Sandra en Marlous. Twee dames die hout- en plaat materialen ademen maar zich nu ook inleven in de wereld van stenen en dakpannen. Met veel flair en kunde worden onze klanten aan balie en telefoon te woord gestaan, zij zijn zeg maar de verslaggevers van onze bouwmaterialen.

Tijden veranderen, dames voetbal scoort, Theo is (helaas) gestopt en nu actief als vrijwilliger voor de materialen bij honk- en softbal vereniging Rooswijk, hier hemelsbreed geen kilometer vandaan.

Het zou dus zomaar kunnen dat hij voor materialen bij onze Marlous en Sandra terecht komt. Zij blijven inmiddels in vorm, op hun snelle schoenen, om alle vragen en bestellingen af te handelen.

“Op en met onze meiden kan je bouwen” 

 

9 januari 2020

Max of toch Max en Olav?

Zondag 3 mei is de F1 in Zandvoort. Ook ik ben inmiddels besmet met het Max virus maar sla er niet in door, met een grand prix op een ander continent zal ik mijn nachtrust daar niet voor opgeven, lang leve Ziggo on demand, ik kijk dan op een later tijdstip, al dan niet versneld, de verrichtingen van Max, voorzien van het bezielende commentaar van Olav Mol terug.

De F1 leeft enorm in Nederland en in de regio Kennemerland komen daar nog andere zaken bij. Want de gelukkigen met kaartjes hoor ik met regelmaat praten over de vorm van transport naar het circuit. Vanuit de vestiging Beverwijk is het bv nog geen 20 km, gaan we met openbaar vervoer, fiets of zelfs lopend. Vanuit IJmuiden is het over het strand rond de 10 km.

Maar dan moet je natuurlijk wel kaartjes hebben. Bij Bouwcenter Filippo kan je nu stempelkaarten sparen die bij een volle ingeleverde kaart als lot meedingen naar de hoofdprijs van 2 zeer exclusieve weekend tickets voor de F1 t.w.v. €2500,- 

 

Wie weet zit jij het hele raceweekend van 30 april t/m 3 mei op circuit Zandvoort. 

Ben benieuwd of wij met zuiden wind in Beverwijk nog wat meekrijgen van de F1.

Nu vol gas met de actie die loopt tot 31 maart 2020, de eerste stempel kaarten zijn al ingeleverd.

En ik ga voor Olav en Max op 3 mei.