Beverwijk, mei | 19

Rene Lust

24-mei

Hoge Nood

We moeten allemaal wel eens nodig! Nu gaat ons niet om de persoon in kwestie aan de digitale schandpaal te hangen maar de blog gaat nu eenmaal over zaken die op Filippo betrekking hebben en het is wel een beetje jammer dat op deze plek onze collega’s regelmatig hun werk uitvoeren. Gelukkig viel er vlak na de wildplas een enorme stortbui regen dus alle sporen zijn weer uitgewist.

Wildplassen kan je tegenwoordig een aardige boete voor krijgen, maar waarom dat risico lopen, bij ons is de WC vrij toegankelijk en je kan zelfs ook nog een kop koffie meenemen, advies is eentje (ken de inhoud van je blaas niet) want anders kan je zo weer op zoek naar een wc. 

Mocht het zo zijn dat je, bijna ondenkbaar, thuis geen wc hebt wij verkopen uit voorraad alles om thuis een knappe wc te maken of te renoveren.

Wij begrijpen ook dat u een beetje geschrokken bent toen onze vrouwelijke collega u aansprak op uw actie maar gaarne volgende keer wel aan de geldende snelheid houden op ons terrein.

En oh ja had ik al verteld dat we een geavanceerd camera systeem, incluis recorder, en oplettende collega’s hebben die alles vast leggen wat er op ons terrein gebeurt. Nu ging het slecht om een plas. Laten we het daar bij houden.

 

3-mei

Groene schoenen

Het worden er steeds meer de pakketdiensten die van deur tot deur gaan. On-line bestellen en leveren is een niet meer te stoppen trend geworden. Winkeliers kunnen daar over meepraten, althans die gene die nog bestaan. Een ieder zal daar een mening over hebben maar wat ik me steeds meer afvraag hoe milieu vriendelijk (groen) is dit allemaal. 

“Vroeger” werden in één keer per vrachtwagen misschien wel een paar duizend schoendozen geleverd in de winkel waarna wij vervolgens op de fiets of lopend schoenen gingen kopen. Ik kan me nog mijn eerste voetbal schoenen herinneren in de sportzaak van Ab Geldermans, fantastisch die geur van leer en de schoenverkopers bleven er fit bij met het heen en weer slepen van al die dozen. 

Tegenwoordig kunnen we schoenen op gemak thuis passen, de geur is er nog altijd maar de dynamiek en logistiek is toch anders. Nu worden de paar duizend dozen met schoenen verdeeld over veel huisadressen en een groot deel gaat nog eens retour ook. Iets in me zegt me dat dit niet echt groen is en wat te denken van alle Al Bundy’s die zonder broodwinning komen te zitten.

Had ik al gezegd dat wij onze eigen “Al” hebben en onder het genot, koffie, muziek en vooral aandacht kan je nieuwe werkschoenen passen, zwarte en bruine, groene hebben we niet.