Beverwijk sept | 2019

Rene Lust

30 sept

Man met de hamer!

Met de opening van ons pand was er voor relaties de mogelijkheid om een bijdrage te doneren aan het goede doel. Het mooie bedrag wat we hebben ontvangen is door ons verdubbeld en aan de Stichting van het Kind gevraagd een mooi regionaal doel te vinden.

Met Kenter Jeugdhulp uit Santpoort is ons goede doel gevonden. 

Kenter richt zich op het bieden van gespecialiseerde opvoedhulp en psychische hulp voor jeugdigen van 0 tot 23 jaar met ontwikkelings-, gedrags- en gezinsproblemen én hun gezinnen. Wij hebben met eigen ogen mogen aanschouwen dat kinderen daar in een huiselijke sfeer 24-7 kundig worden begeleid.

Ze hadden daar behoefte aan sport en buiten speel materiaal. Dus een ruim assortiment materialen aangeschaft in de vorm van o.a. ballen, rackets en trampoline. 

Als aandenken mochten wij een reclame bordje plaatsen. Dus op een verstandige afstand van de trampoline kon het bordje de grond in.En wie gaat hem er dan inslaan? Of het vooraf is afgesproken is me nog steeds niet duidelijk maar alle ogen waren op mij gericht en voor ik het wist was ik de man met de hamer om het bordje met ferme klappen in de grond te slaan. 

Ik moet zeggen dat ik nu heel anders aankijk naar de “man met de hamer”.

 

23 sept

Schoenmaker hou je bij je Sjeff

Recent ontvingen wij in Beverwijk een aantal Bouwcenter collega’s voor de regio bijeenkomst. We horen dan hoe Bouwcenter het doet en waar we met zijn allen naar toe gaan. Vroeger deden we dat extern maar tegenwoordig doen we dat bij een Bouwcenter vestiging en nemen dan tevens een kijkje in de keuken van een collega en ik moet zeggen dat iedereen daar wat van op steekt.De ontvangende vestiging mag voor de inwendige mens zorgen. Nu zouden we zelf voor een man of 40 broodjes kunnen gaan smeren en wat te drinken inschenken, maar waarom?

Doe waar je goed in bent en maak gebruik van specialisten voor niet alle daagse zaken en dus onze favo cateraar Sjeff ingeschakeld. Sjeff heet in het dagelijks leven Rick en ik ken hem al vanaf dat hij nog kroop. Rick is er eentje van het type aanpakken, correct, flexibel, passievol, jaren horeca ervaring, nat en droog, en komt zijn afspraken na.

We hebben dus lekker gegeten en gedronken. Ik ben alleen bang dat wanneer we de volgende keer catering nodig hebben eerst met Rick moeten bellen om te kijken of hij vrij is op de datum dat wij iets willen doen met al deze reclame, maar dat komt wel goed want zoals ze zelf zeggen,                         “we sjeffen het!”

www.Sjeff.nl

  

16 sept

Help, ik sta in de krant!

Een dag voor de bouwvak stond er een journalist voor mijn neus of wij als haven gerelateerd bedrijf iets over de plannen willen zeggen die de gemeente Beverwijk heeft met onze haven. “Neen” spookte als antwoord door mijn hoofd, maar een beetje free publicity kan natuurlijk nooit kwaad, dus we zijn er voor gaan zitten. De inhoud van het artikel spreekt voor zich lijkt me.

Er moest ook nog een foto geschoten worden, heel even heb ik nog een poging gedaan om samen met de collega’s op de foto te gaan maar de journalist, Pieter van Hove, was heel stellig, we hebben met u (zeg maar je) gesproken en u… je gaat alleen op de foto.

Tja daar staan je dan pagina groot in de krant, met het huidige tabloid formaat is de krant wel iets kleiner dan “vroeger” maar het is wel pagina vullend. 

rene lust bouwcenter filippo

Maar het is goed om te constateren dat er nog kranten gelezen worden. Vele leuke reacties mocht ik ontvangen van stoer t/m leuk en van een bos bloemen t/m een schouderklopje. Tja en iemand moet het doen, op de foto gaan. Mocht je ooit nog eens een bekende in de krant zien twijfel dan niet om even te reageren, toch wel leuk om een reactie te ontvangen. 

Wat ik me alleen afvraag is of het “woord” Filippo wel genoeg uitkomt op de foto.

 

9-sept

Dancevalley

Hoe bijzonder voel jij jezelf tussen de 100.000?

OV IJmond (Ondernemers vereniging) organiseert regelmatig bedrijfsbezoeken en op 15 augustus mochten we een kijkje nemen achter de schermen van Velsen Valley, de plek waar al ruim 25 jaar Dance Valley plaats vindt maar sinds 10 jaar ook Dutch Valley en tegenwoordig ook Latin Village.

Een mooie samenwerking tussen 3 totaal verschillende muziekstromingen waar men gebruik maakt van elkaars infrastructuren om o.a. kosten te besparen. In ieder geval is de bas bij alle 3 in de hele IJmond te horen, hoor je mij niet over klagen.

Totaal meer dan 100.000 bezoekers, per festival dag 2000 medewerkers en meer dan 100 acts op de div podia. Hoe dichter bij of op de stage hoe bijzonderder je voelt? Tijdens een ronde betraden we ook de mainstage en dat had een mooi uitzicht over de heuvel waar een paar dagen later 12.000 mensen uit hun dak gaan en daarachter de betonnen klimwand die toch wel als het baken mag worden gezien van Dance Valley. 

In de loop der jaren heb ik op heel wat podia gestaan maar dit is toch wel van een andere dimensie. Hé wacht eens even, wij hebben met Filippo in de begin jaren 90 de beton geleverd voor de klimwand. Wat kan je jezelf in één keer bijzonder vinden voor een leeg grasveld…… en weer door.

 

1-sept

Even opfrissen

In Beverwijk zijn wij in de gelukkige omstandigheid dat we sinds onze nieuwbouw er als een vorst bijzitten. Bij Filippo Haarlem hebben we de balie en kantoor dezelfde “look and feel” gegeven als in Beverwijk.

Ruimtes dienen tegenwoordig open en vrij toegankelijk te zijn. Met de ervaring op gedaan in Beverwijk weten we dat dit goed bevalt. 

Uitdaging is altijd wel dat je tijdens de klus open blijft en dat een ieder daar zo min mogelijk last van moet hebben. De bovenste twee foto’s laten zien hoe het er vrijdagmiddag laat uit zag en de laatste twee foto’s tonen de indeling zondag aan het eind van de middag.

Met vereende krachten, eigen mensen, de vloer voor de balie getegeld en gevoegd, nieuwe laminaat vloer op kantoor, alle bureaus en kasten weer op hun plaats en data aangesloten, alles weer even stofvrij gemaakt zodat er maandag ochtend in ieder geval weer gewerkt kan worden.

Natuurlijk moeten we nog even tijd vinden om de plafond platen te plaatsen en de boel verder aan te kleden maar het is goed om te zien dat je in 2 dagen aanpoten, met collega’s, de hele boel een mooie opfris beurt geeft, eenzelfde opfris beurt die wij ook nodig hadden want zo’n operatie gaat niet zonder zweet gepaard.

Trots op ons frisse team, zeker na de douche.