blogs | juli 2022

Rene Lust

27 juli 2022

Yvonne 45

Nee, dat is niet haar leeftijd maar het aantal jaren dat Yvonne de Jong bij ons in dienst is. 25 juli 1977 stapte een jonge dame bij ons binnen. Het waren andere tijden. Baccara had met Yes Sir, I Can Boogie net Ma Baker van Boney M van de nummer 1 positie in de Top 40 verdreven, Elvis zou nog kort onder ons zijn, de Rover 3500 was auto van het jaar en Saturday Night Fever draaide in de bios (ze kan er nog steeds van blozen).

Ze startte bij debiteurenbeheer en bankverwerking in een tijdperk zonder pc’s, fax of printers (papieren tijdperk). 

Op het werk leerde ze haar man René kennen en onze jonge dame werd vervolgens moeder van 3 jongens en mag zich inmiddels ook oma noemen na de komst van het 1e kleinkind. 

Voor de Filippo collega’s is Yvonne de stabiele factor, geïnteresseerd en altijd vriendelijk. Als klant van Filippo zal je mogelijk denken Yvonne wie? Dat is heel mooi, want dan heb je de facturen altijd op tijd betaald. 

Toen ze in 1977 bij ons kwam werken deed ze dat nog in het oude pand in Haarlem. In 1979 werd daar het huidige pand gebouwd. Vraag die rijst: Gaat ze de aankomende nieuwbouw van Haarlem nog meemaken?

Yvonne heeft aangegeven dat ze bij ons in ieder geval, als het haar gegeven is (of zoals de Bee Gees zongen Stayin’ Alive), haar 50-jarige jubileum wil vol maken. Dus daarmee gaat ze zeker het nieuwe pand meemaken.

Yvonne, we kijken nu al uit naar je halve eeuw Filippo (digitale tijdperk) en we vermoeden dat het dan wel eens een jubileum met avondje bioscoop kan worden met alle collega’s, “Ah, ha, ha, ha sta….”

Iets oudere jonge dame inmiddels, veel (werk)plezier de komende 5 jaar en we gunnen alle werkgevers een collega zoals jij.

 

19 juli 2022

Opschepijs

Zoals beloofd, de ijsjes zijn er weer.

In 2019 deden we het nog met de eisactie, was zeker een leuke actie, alleen al omdat aantal personen op de socials toch echt dachten dat we last van de warmte hadden met onze korte ei.

2020 en 2021 sloegen we maar even over omdat we met het C virus zo min mogelijk contact momenten wilden hebben.

Maar 2022 gaan we er weer voor, geen schepijs maar lekker een splitje, cornetto of raketje.

Op dit moment zijn er al veel mensen op een wel verdiende vakantie met op iedere locatie wel weer een plaatselijke ijsboer met het allerlekkerste ijs. Je kent ze wel die verhalen, daar en daar hebben ze overheerlijk ijs. Je moet er wel even voor rijden, maar net achter het pleintje met de fontein, naast de bakker, onder de kromme eik met de blauwe deur, bij die man met de grote snor, vind je het ijspaleis, gelateria, ijssalon, ijscafé, ijsfabriek met het lekkerste ijs van heel Italië, Spanje, Frankrijk, Nederland…….  Als het mee/tegen zit (het is maar wat je er van vindt) worden de bolletjes met een bijna goochelachtige show in je hoorntje gedrukt en smullen maar.

Geniet er allemaal van. Wij hebben dan wel geen opschepijs, maar wel het goedkoopste ijs voor de thuisblijvers, want voor onze klanten zijn ze gratuito, libre, gratuite, gratis en je mag ze zelf uit de vriezer pakken zonder enige poespas.

In dit geval Cornet-to-go (de koffie staat ook nog klaar)

IJs voor al onze klanten zolang de voorraad strekt, succes met je klussen deze zomer, we zijn voor je open. Bekijk onze aangepaste openingstijden.

https://www.bouwcenter.nl/filippo-west/haarlem/

 

11 juli 2022

Daar Ben ik mooi klaar mee!

Dat zal Ben Wempe gedacht hebben terwijl hij één van de laatste prijzen van de Bouwcenter kras actie won. Het wakeboard mocht hij overnemen van ons model David H.

Wat wij ons dan afvragen, gaan we Ben de komende tijd ergens op het strand aantreffen op zijn wakeboard of gaat hij het aan iemand cadeau doen? 

En had jij nog geen prijs gekrast bij ons? Niet getreurd, want vanaf komende week geven we weer ijsjes weg aan iedere klant die daar zin in heeft.

Geen Ben en Jerry’s ijs, gewoon een splitje, racketje of cornetto.

Geniet allemaal van de zomer, en Ben, we zullen je binnenkort zeker met een ijsje bij ons aan de balie zien, Ben en Wempy’s ijs. Mocht iemand hem toevallig op zijn wakeboard zien schiet er even een foto van.

Ben is klaar voor de zomer.

Model David H doen we maar weer wat werkkleding aan (nog altijd in de actie, 2=1) en gaat dan weer door het leven als Bob de B.