blogs | mei 2022

Rene Lust

24 mei 2022

Bouwcenter Filippo Golfdag 2022

Haarlemmermeersche golfbaan: check
Golfweer: check (meeste regen viel elders)
Natje: check
Droogje: check
Gezellige mensen: check check
Neary’s: check
Longest: check
Winnaar, Texas Scramble 60 slagen netto score: check
Juich momenten: check
Iets mindere ballen: checkje
Was weer top: check
Slechte grappen: check

Over slechte grappen gesproken... 

Waarom zegt de golfleraar dat je je hoofd naar beneden moet houden tijdens de lessen? Dan kan je ze niet zien lachen.

Nog eentje dan.

Waarom hebben golfers altijd een reservebroek bij zich?
Voor het geval ze een hole in one krijgen.

Tot volgend jaar, dat is geen grap: check

 

11 mei 2022

Word jij onze nieuwe Harold?

Bijna 2 jaar werkte Harold naast Ruud aan onze balie in Beverwijk. In die 2 jaar heeft hij zijn plek helemaal gevonden, dachten we…. 

Harold was ooit beroepsmilitair, werkte 20 jaar als zelfstandige in de bouw met vooral timmer- en onderhoudswerk en voordat hij bij ons ging werken nog 1 jaar bij een ander Bouwcenter. 

In die 2 jaar hield hij, naast zijn baliewerk, vooral de shop op orde. En dat deed hij super. 

Ooit bij het openen van onze vorige shop in 2001 complimenteerde wijlen Han Lokhorst ons met de strakke shop die we toen hadden. “Maar, de kunst is om het zo te houden”. En zo is het. 

Laatst hadden we nog een bijeenkomst van Bouwcenter collega’s in de shop. Veel gehoorde opmerking “jullie zullen wel extra hebben opgeruimd?” Nou eigenlijk niet. Kwestie van bijhouden en regelmatig een swiffer door de stellingen, dan is het helemaal niet veel werk. 

De mooiste complimenten komen soms uit onverwachtse hoek. Bijna dagelijks hebben wij aanvoer van materialen voor onze shop. Soms karren vol. De chauffeur die dit aanvoert merkte laatst op.

“Wat me opvalt is dat de volgende dag de karren altijd weer leeg zijn, bij andere staan ze soms meer dan een week”.

Leuk voor ons om te horen en zeker voor Harold. We dachten daarom ook dat hij het erg naar zijn zin had, maar niets is minder waar. 

Hij heeft toch weer de hang naar de bouw. Hij wil weer creëren/bouwen, maar dan wel voor een baas. Dat kunnen we hem niet bieden en daarom moeten we zijn besluit alleen maar respecteren, want hij moet wel zijn gevoel kwijt kunnen in zijn werk.

Van Wijnen krijgt er een kundige collega bij en jij hebt nu de kans om onze collega te worden bij een leuk familiebedrijf. Hoe we dat weten? Harold heeft ons zelf aangegeven dat het zeker niet aan de collega’s en het bedrijf ligt en dat het vooral gaat om zijn gevoel en dat moet je nu eenmaal soms volgen.

Hoe zit het met jouw gevoel bij je huidige werk?

Wie durft?