blogs | nov 2022

Rene Lust

15 november 2022

Raddraaiers zijn het

In het verleden droeg een raddraaier een negatieve lading, een onruststoker of iemand die de boel op stelten zette, schorriemorrie was het.

Sinds de komst van 'Ik hou van Holland' is de mening over het rad gedraaid. Jeroen (geluks draaier met snelheid), Guus (de onfortuinlijke draaier), Leo (de sluipschutter draaier), Beau (de kakker draaier) of Peter (de meester draaier) gaven elan aan het rad draaien.

Bij ons mag je nu na iedere aankoop even aan het rad draaien en valt de pijl op een geel vlak dan heb je prijs. Je haalt de 'Ik hou van Holland' kijkers er zo tussen uit. De meesten willen Jeroen even na doen door een ferme zwieper aan het rad te geven. Maar ja bij ons staat het rad iets lichter afgesteld dus ze moeten een tijdje wachten voordat het rad stilvalt. Zou ons rad bij de tv-variant staan dan zou het programma volgens ons 2x zo lang duren.

Zelf eens proberen? Zolang Nederland in het WK zit zal het rad zijn rondjes maken  Dus voorlopig nog kans op een prijs, van vlaggetje tot bal of van zweetband (met oranje haar) tot T-shirt.

We krijgen zomaar een liedje in ons hoofd.

 

Ik hou van Filippo, handel aan de Wijkerzee

Een stukje Filippo draag je in je hart steeds mee

 

We slaan door. Ah, er draait weer iemand aan het rad. Weer een prijs, dit keer nr 11; een Bouwcenter WK bal. De gelukkige draaier neemt de bal juichend in ontvangst alsof hij het WK heeft gewonnen, nu het Nederlands elftal nog. Hopelijk valt er op sportief gebied veel te juichen voor ons tijdens het WK. 

Zouden ze in Qatar ook raddraaiers hebben?

 

1 november 2022

WKB weg ermee?

Onze vestiging in Beverwijk had 27 oktober bijna 100 relaties over de vloer om een uitleg te krijgen over de aankomende WKB (wet kwaliteitsborging). Roy Diepeveen van Plan Garant nam ons mee in de wereld van kwaliteitsborging op bouwprojecten.

Onder de (iets) oudere bezoekers hoorde je in de geanimeerde gesprekjes voor de lezing nog wel eens vallen 'wat een gedoe allemaal, moet dat nou, boehhh'.

De wet houdt ons bezig, dat bleek wel uit de grote opkomst. Wat komt er op ons af?

In het kort komt het erop neer dat alle vergunningplichtige werken vanaf 1 juli 2023 aan deze wet moeten voldoen. Was het eerst de lokale overheid die de keuringen van werken deed (bv keuren van wapening), wordt het straks gedaan door private kwaliteitsborgers. De keuring verschuift derhalve. Dan hebben we ook nog te maken met omkering van de bewijslast en dat is waar de aannemers iets mee moeten gaan doen.

Nu is het nog zo dat, wanneer een opdrachtgever iets heeft op te merken over de (kwaliteit van de) bouw, de opdrachtgever met de bewijslast moet komen. Straks zal het zo zijn dat, als dezelfde klacht er is, de aannemer zal moeten bewijzen dat de opdrachtgever ongelijk heeft.

Tja en dan is het als aannemer toch wel erg handig wanneer je de WKB op orde hebt. Doordat je tijdens het hele bouwproces vastleggingen hebt gedaan door o.a. foto’s, kan je aantonen wat en hoe iets is toegepast.

Wij kijken terug op een geslaagde bijeenkomst en een gezellige nazit met veel bezoekers die behoeften hadden om de lezing met elkaar te bespreken onder het genot van een natje en droogje die werden verzorgd door Rick en zijn team van Sjeff (staan altijd voor borg van hun kwaliteit en ontzorgen je volledig). Kortom, een geslaagde avond.

wkb ws.jpg

Dus WKB weg ermee lijkt ons geen verstandige keuze, zelfs de grootste grumpie oudjes gingen om.  

BOEHHHH

Get them away!

It was awful

It was bad

It was pretty terrible

I didn’t like it

It could have a lot better

There were parts that weren’t very good though

Well it wasn’t bad

It was pretty good

That was great

I loved that

Bravo

That was wonderful