blogs | okt 2022

Rene Lust

18 oktober 2022

Spike is onze nieuwe Harold

Het was even zoeken, maar sinds 1 september werkt Spike Berkhout bij ons. Voor de regio Beverwijk geen onbekende. Zo werkte hij eerder o.a. bij Mastermate Zwager en houthandel Blok.

Van Harold horen we zo af en toe nog wel wat en hij schijnt het erg naar zijn zin te hebben bij van Wijnen, maar hij mist ons wel (een beetje). Jammer voor hem, wij gaan nu helemaal voor Spike.

Hij is een enthousiaste jongeman die weet hoe de bouwwereld in elkaar zit. Je zal hem de komende tijd vooral aan de balie of in de shop aantreffen waar hij er naar uitkijkt om weer veel contact te hebben met de regionale klanten (veelal bekenden vanuit zijn Zwager tijd).

“Hé Spike, jij hier” is een veel gehoorde reactie aan de balie de afgelopen tijd. “Daar hebben jullie een goede aan”. 

Spike we hebben er alle vertrouwen in dat je er wat moois van gaat maken en dat je onze shop er strak bij laat staan. Over ijzerwaren, hout en plaat hoeven we je niets meer te vertellen en je bent je nu volop aan het storten op de wereld van bakstenen en dakpannen.

Je zal je voorganger hopelijk snel doen vergeten.

Spike veel succes en heel veel (werk) plezier.

Hoe heette je voorganger ook alweer?

 

10 oktober 2022

Thijskoud 

Nielson zong het al “het is ijskoud”, dat zal onze Thijs Kortmann samen met zijn zwagers Rijk den Braver en Erik Hammer een paar keer hebben gedacht bij hun trip om de Mont Blanc te beklimmen. 

Een mooie/stoere uitdaging waar een hoop voorbereiding aan vooraf ging. Veel trainen, zomaar 10 kg afvallen, thuis slapen in een tentje om hoogte ziekte te voorkomen en afzien. 

De eerste dagen van de trip werden er div hoge toppen aan gedaan met als hoog(s)te punt de Margherita hut (hoogste bouwwerk van Europa) op een hoogte van 4554 mtr. Met het bedwingen van deze top kreeg men groenlicht om de Mont Blanc te beklimmen, maar…. de Mont Blanc (4809 mtr) is het helaas niet geworden. Slecht weer, sneeuwval, onweer en wind van meer dan 100 km/uur maakten de trip te gevaarlijk. 

Heren wat een knappe prestatie, maar hier houden we het toch wel bij? Want de geluiden van een personal trainer komen al binnen en volgt nu dan ook snel een motorrijbewijs, een cabrio en dansles? 

Want ja met 46 jaar zit je wel in een bepaalde hoek Thijs! 

Vraag die over blijft, gaat de Mont Blanc toch een keer bedwongen worden? 

Poule is inmiddels gemaakt bij Filippo en 99% staat op……. 

Voel van ons geen druk om de Mont Blanc toch een keer op te gaan, we zijn nu ook al super trots op je (waren we ook al op je voor het bergverhaal), en wie kan zeggen dat hij een baas heeft die bijna de Mont Blanc heeft beklommen?